... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

Παροχή Δωρεάν Νομικής Βοήθειας σε γυναίκες θύματα Βίας ,σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θήβας και το ΚΕΘΙ


Αποτέλεσμα εικόνας για δωρεαν νομικη βοηθεια

 Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών  Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων, που ανήκει στο δίκτυο δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και χρηματοδοτείται  από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Στερεά Ελλάδα 2014-2020»  συνεργάζεται με τον  Δικηγορικό Σύλλογο Θήβας και το ΚΕΘΙ ,εξασφαλίζοντας συνηγόρους υπεράσπισης για παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας, όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία, η σεξουαλική παρενόχληση, ο βιασμός, η παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών. 

Αντικείμενο της εν λόγω συνεργασίας είναι η δωρεάν παροχή νομικής βοήθειας (legal αid) για τις νομικές - δικαστηριακές υποθέσεις που σχετίζονται με τις αστικές υποθέσεις οικογενειακής φύσης και τις ποινικές υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και εγκλημάτων που σχετίζονται με το φύλο. Ο σκοπός της συνεργασίας είναι διττός: αφενός στοχεύει στην καταπολέμηση και εξάλειψη όλων των μορφών έμφυλης βίας, που υφίστανται οι γυναίκες υποστηρίζοντας στην πράξη τη δυνατότητα διευθέτησης νομικών ζητημάτων και προσφυγής τους στη δικαιοσύνη και αφετέρου ενθαρρύνει και υποστηρίζει τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας στην ανάληψη τέτοιων υποθέσεων.

Η δράση αφορά γυναίκες που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία και έχουν χαμηλό ή κανένα εισόδημα, δίνοντάς τους τη ευκαιρία να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, είτε εξωδικαστικά, είτε ενώπιον των Δικαστηρίων. 

Η καταβολή της αμοιβής και των εξόδων των δικηγόρων θα γίνεται από το Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), δικαιούχου του σχετικού υποέργου για την παροχή νομικής βοήθειας. 

Η διάρκεια του προγράμματος είναι μέχρι την 30.10.2018.

Για πληροφορίες:

Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων
Βίας Δήμου Θηβαίων
Δημαρχείο Θήβας,
Τηλ: 2262089576/ 2262089574
e-mail: symvouleutiko@thiva.grΔεν υπάρχουν σχόλια: