... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Βία Κατά των Γυναικών στην ΕΕ:Πιο συνηθισμένο απο ότι νομίζετε



Φωτογραφία του χρήστη European Institute for Gender Equality (EIGE).  

Let’s put an end to gender-based violence

Η υπογραφή της Συνθήκης της Κωνσταντινούπολης από την ΕΕ στις 13 Ιουνίου 2017 αποτέλεσε σημαντικό ορόσημο κατά τη διάρκεια ενός έτους δράσεων που εστιάστηκαν στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Ωστόσο, παρά την πρόοδο αυτή, παραμένει μια από τις πιο διαδεδομένες και καταστροφικές εκδηλώσεις της ανισότητας των φύλων.

Παρέχοντας κριτική έρευνα και εμπειρογνωμοσύνη, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) βοηθά την ΕΕ και τα κράτη μέλη της να κατανοήσουν την έκταση του προβλήματος και τελικά να την εξαλείψουν.

Αυτό το φυλλάδιο υπογραμμίζει μερικά από τα πρόσφατα έργα του EIGE σχετικά με τη βία κατά των γυναικών, από τις ιδέες για την αναδυόμενη τάση της βίας στον κυβερνοχώρο, στην εξέταση του κατά πόσο οι νόμοι της ΕΕ προστατεύουν τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων. Ελπίζουμε ότι η έρευνα του EIGE συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας Ευρώπης όπου οι γυναίκες και τα κορίτσια μπορούν να ζήσουν χωρίς βία και κακοποίηση.

Δείτε το  φυλλάδιο : Let’s put an end to gender-based violence


http://eige.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: