... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

12 Αυγούστου:Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΗΕ για παγκόσμια ημερα νεολαίας 2018
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε το 1990 να ανακηρύξει την 12η Αυγούστου κάθε χρόνου ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, επικεντρωμένη στα προβλήματα των νέων ανθρώπων όλου του πλανήτη.
Ο οργανισμός σημειώνει, ότι οι νέοι αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την πρόληψη των συγκρούσεων και τη διατήρηση της ειρήνης.
Νέοι χαρακτηρίζονται όλα τα άτομα ηλικίας 15 έως 24 ετών και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία αποτελούν σχεδόν το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού, με το 87% των νέων να κατοικούν στις αναπτυσσόμενες χώρες. 


Η Παγκόσμια Ημέρα της Νεολαίας επικεντρώνεται στα δικαιώματα των νέων.

Κυρίως επικεντρώνεται στο να έχουν πλήρη πρόσβαση στην εκπαίδευση, επαρκή υγειονομική περίθαλψη, ευκαιρίες απασχόλησης και πλήρη συμμετοχή στη δημόσια ζωή.
Σ΄ ένα κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας, είναι ακόμη πιο σημαντικό για όλες τις χώρες του κόσμου να επενδύουν σε ευκαιρίες γνώσης και ανάπτυξης ιδιαίτερα των νέων τους, έτσι ώστε το κοινό μας μέλλον να βρίσκεται σε καλά χέρια. Οι νέοι αποτελούν πηγή καινοτομίας, δημιουργικότητας, ενέργειας γι αυτό είναι καθήκον όλων των κρατών μελών να χρησιμοποιήσουν εκείνα τα μέσα, που προωθούν και αξιοποιούν τη δύναμη της νεολαίας. Αυτά είναι και αυτά πρέπει να είναι τα ιδανικά της παγκόσμιας ημέρας νεολαίας.
www.pagenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: