... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Σαουδική Αραβία: Εκδόθηκαν οι πρώτες άδειες οδήγησης σε γυναίκες

Το βασίλειο ετοιμάζεται να άρει την απαγόρευση οδήγησης σε γυναίκες και επίσημα από τις 24 Ιουνίου, εξέλιξη που εντάσσεται στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού 

Στην έκδοση των πρώτων αδειών οδήγησης σε γυναίκες προχώρησαν χθες οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας, με το αρμόδιο τμήμα να ανακοινώνει ότι 10 γυναίκες έχουν πλέον τη δυνατότητα να οδηγούν.

Η πρώτη γυναίκα οδηγός στη Σαουδική Αραβία (με τη "βούλα" του νόμου τουλάχιστον) είναι γεγονός. Και η στιγμή της παράδοσης της πρώτης άδειας οδήγησης σε γυναικεία χέρια ήταν τόσο ιστορική, που ούτε το ίδιο το καθεστώς δεν μπορούσε να την αγνοήσει. Πόσο μάλλον μετά και τη διεθνή κατακραυγή για την απαγόρευση που ίσχυε επί δεκαετίες στη χώρα, κρατώντας τις γυναίκες μακριά από το τιμόνι.
Γεγονός η πρώτη γυναίκα οδηγός στη Σαουδική Αραβία
Η παράδοση της πρώτης άδειας σε γυναίκα, καταγράφηκε σε βίντεο, κοινοποιήθηκε μέσω συμβατικών ΜΜΕ και social media και όπως ήταν επόμενο έγινε viral.
"Χιλιάδες συγχαρητήρια στις κόρες της πατρίδας, με την έκδοση της πρώτης άδειας στη Σαουδική Αραβία" ανέφερε το σχετικό tweet στο οποίο εμφανίζεται μια νεαρή γυναίκα να παραλαμβάνει το δίπλωμά της από κρατικούς αξιωματούχους.
Όπως σημειώνει το βρετανικό δίκτυο Sky News, οι γυναίκες αυτές κατείχαν διπλώματα οδήγησης τα οποία εκδόθηκαν σε Βρετανία, Καναδά και Λίβανο, ωστόσο έπρεπε να παρακαθίσουν σε νέες εξετάσεις προκειμένου να τους δοθεί άδεια και στη χώρα τους. 

Το βασίλειο ετοιμάζεται να άρει την απαγόρευση οδήγησης σε γυναίκες και επίσημα από τις 24 Ιουνίου, εξέλιξη που εντάσσεται στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού της χώρας, όπως είχε ανακοινώσει προ μηνών ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος είχε αναφέρει πως η χώρα θα είναι πλέον ανοιχτή σε όλες τις θρησκείες του κόσμου 

Μεταξύ, ο νέος βασιλιάς έδωσε το δικαίωμα στις γυναίκες να πηγαίνουν στο γήπεδο, αλλά και να παρακολουθούν συναυλίες. Παράλληλα, επετράπη ο κινηματογράφος μετά από πάρα πολλά χρόνια, ενώ για πρώτη φορά γυναίκα διοριστηκε στη θέση υπουργού. 
http://www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: