... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Παραιτήθηκε ο γενικός εισαγγελέας Ν.Υόρκης – Καταγγελίες για επιθέσεις σε γυναίκες



Την παραίτηση του υπέβαλε ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Έρικ Σνάιντερμαν, τρεις ώρες μετά ένα δημοσίευμα του New Yorker όπου τέσσερις γυναίκες καταγγέλλουν σωματική κακοποίηση και επιθέσεις από εκείνον.
Ο εισαγγελέας γνωστός για την υπεράσπιση των γυναικείων δικαιωμάτων, με συμβολικό ρόλο στο κινημα #MeToo, εκείνος που άσκησε μήνυση κατά του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν και απαίτησε τις μεγαλύτερες δυνατές αποζημιώσεις για τα θύματά του είναι αυτός που έχει να αντιμετωπίσει τώρα τη δική του θύελλα.
«Αν και αυτές οι καταγγελίες δεν σχετίζονται με την επαγγελματική μου συμπεριφορά ή τον ρόλο μου στο εισαγγελικό γραφείο, θα με εμποδίσουν αποτελεσματικά να ηγηθώ του έργου του γραφείου σε αυτήν την κρίσιμη εποχή. Γι αυτό και παραιτούμε από το γραφείο μου και παραδίδω το χαρτοφυλάκιό μου στις 8 Μαΐου 2018».
Τέσσερις γυναίκες, που είχαν ερωτική σχέση ή απλώς ερωτικές επαφές μαζί του, κατηγορούν τον 73χρονο Σνάιντερμαν ότι τις κακοποίησε χωρίς τη συναίνεσή τους σε σημείο που φθάνει στην επίθεση. Συγκεκριμένα δύο από αυτές ανέφεραν ότι υπήρξε σωματική κακοποίηση στο κρεβάτι. Και οι τέσσερις φοβούνται να μιλήσουν για να μην αντιμετωπίσουν την οργή του. Ωστόσο, οι δύο γυναίκες αποκάλυψαν στο New Yorker επωνύμως, επειδή αισθάνονται ότι με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσουν κι άλλες γυναίκες. Ισχυρίζονται ότι ο Σνάιντερμαν τις χτυπούσε, συχνά μετά την κατανάλωση αλκοόλ, συχνά στο κρεβάτι και ποτέ με τη συναίνεσή τους. Η κακοποίηση αυτή κατηγοριοποιείται ως επίθεση.
www.aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: