... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Ισότητα ανδρών-γυναικών στη Νέα Ζηλανδία

Ισότητα ανδρών-γυναικών στη Νέα Ζηλανδία


Σε... πράξη ισότητας των δύο φύλων προχώρησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νέας Ζηλανδίας. «Αυτή είναι μία σημαντική και καθοριστική στιγμή για το ποδόσφαιρο στη Νέα Ζηλανδία», τόνισε ο γενικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Άντι Μάρτιν, ανακοινώνοντας την συμφωνία που επετεύχθη, καθιερώνοντας την ισότητα στις πληρωμές προς τους παίκτες των ομάδων ανδρών και γυναικών.

Κατά συνέπεια, οι άνδρες και οι γυναίκες θα έχουν ίσα πριμ από τα παιχνίδια και δικαιώματα εικόνας.

«Αυτή η ανακοίνωση που κάνουμε, σημαίνει ότι είμαστε αφοσιωμένοι στην ισότητα και ισοτιμία στο παιχνίδι μεταξύ ανδρών και γυναικών. Θέλουμε ο αθλητισμός μας να συνεχίζει να αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς», πρόσθεσε ο Άντι Μάρτιν, υπογραμμίζοντας ότι οι παίκτριες της εθνικής ομάδας «θα αποτελέσουν παράδειγμα για τις άλλες 30.000 στη χώρα».

Η Σάρα Γκρεγκόριους, η μεγαλύτερη στην ομάδα, υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τη συμφωνία που επετεύχθη, λέγοντας ότι «είναι σημαντικό οι προσπάθειες των γυναικών να αναγνωριστούν τελικά».

Εκτός από τη Νέα Ζηλανδία, και η ομοσπονδία της Νορβηγίας έχει επίσης εφαρμόσει πολιτική ισοτιμίας μισθών για άνδρες και γυναίκες. 

http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: