... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Ενημερωτική δράση στα γυμνάσια,απο το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων

Ενημέρωση
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Θηβαίων, πραγματοποίησε  άλλη μια ενημερωτική δράση, την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, στους μαθητές/-τριες του Γυμνασίου των τριών τάξεων του Γυμνασίου της Τοπικής Κοινότητας Καπαρελλίου του Δήμου Θηβαίων.
Στο πλαίσιο της συνάντησης   αυτής, οι μαθητές/-τριες ενημερώθηκαν για τις έννοιες  της Ταυτότητας του Φύλου (Βιολογικό -κοινωνικό Φύλο)  , τα στερεότυπα και την βία, από την  κοινωνιολόγο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων, Κυριακάκη Χαρούλα. 
Η ενημέρωση αυτή ,πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της διεύθυνσης του σχολείου και με αφορμή την θεματική εβδομάδα των γυμνασίων , που θεσπίστηκε πέρσι από το υπουργείο παιδείας και συγκαταλέγεται στις γενικότερες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Κέντρου με την εκπαιδευτική κοινότητα.
Ευχαριστούμε  τον Διευθυντή του σχολείου,τόσο για την πρόσκληση , όσο και την φιλοξενία.
Με εκτίμηση τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων
Κύπρου 3, 32200 ,Θήβα
Τηλ: 2262089576/ 2262089574
  





Δεν υπάρχουν σχόλια: