... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΓΙΦ : 17 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας


Φωτογραφία του χρήστη Φωτεινή  Κούβελα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας
Με αφορμή την 17η Μαΐου του 1990, η οποία σήμανε τον τερματισμό της πρόσληψης της ομοφυλοφιλίας ως ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η 17η Μαΐου κάθε έτους, έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας.
Στην έννοια της ομοφοβίας, συμπεριλαμβάνεται η αποστροφή ή οι διακρίσεις με αφετηρία τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή γενικότερα σε βάρος των LGBTQI+ ατόμων. Ωστόσο, η ομοφοβία εν ευρεία έννοια σχετίζεται με το σύνολο των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και όχι αποκλειστικά με τα ομοφυλόφιλα άτομα. Οι συνηθέστερες εκφράσεις της, περιλαμβάνουν εχθρότητα και αποδοκιμασία των ομοφυλόφιλων ατόμων και της συμπεριφοράς τους. Εντούτοις, δεν απουσιάζουν και οι περιπτώσεις, όπου η ομοφοβία εκδηλώνεται πολύ επικίνδυνα, όπως με μίσος, λεκτική ή σωματική βία, ξυλοδαρμούς ή ακόμη και φόνους.
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, έργο της οποίας είναι η υπέρβαση των έμφυλων διακρίσεων συνολικά, προκρίνει το σεβασμό της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας στη βάση της αναγνώρισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που βρίσκονται σε άρρηκτη σύνδεση με τις αρχές του κράτους δικαίου και της δημοκρατικότητας του Πολιτεύματός μας.
Υπ’ αυτό το πρίσμα, κάνει δεκτό ισάξια οποιοδήποτε προσδιοριστικό στοιχείο όλων των ανθρώπων ανεξαιρέτως, είτε αυτό σχετίζεται με την καταγωγή ή την φυλή, τις γενεαλογικές καταβολές, τις θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις, την ηλικία, την οικογενειακή ή την κοινωνική κατάσταση, τον σεξουαλικό προσανατολισμό κ.α. Διότι, οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση, συνιστά έκφανση ανισότητας, το σύνολο των οποίων η ΓΓΙΦ αντιμάχεται σθεναρά και διαρκώς.
Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή την Παγκόσμια επέτειο, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, δηλώνει ότι: «Επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφής διάκριση σε βάρος όλων των ατόμων και, με οδηγούς μας τις αρχές και τις αξίες της ισότητας, υπερβαίνουμε την ομοφοβία, ως επιμέρους πτυχή της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας».

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/
 Το Γραφείο Τύπου, 17/5/2018 Τηλ. 213 15 11 102
Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: