... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

The Feminist Letters Launch-Το γυναικείο αλφάβητο μέσα από σύμβολαΤο γυναικείο αλφάβητο μέσα από σύμβολα | in.grΟι γυναίκες διεκδικούν ακόμη περισσότερο σήμερα από κάθε άλλη φορά τα δικαιώματά τους. Διαδικτυακά και όχι μόνο κινήματα ξεκινούν για να επιτύχουν τη γυναικεία ισότητα, όπως τα «Time’s Up», «MeToo» και «The Future is female».Συλλογιζόμενοι αυτά, τη γυναικεία ταυτότητα και τα δικαιώματά τους, οι Young and Rubicam ξεκίνησαν ένα τυπογραφικό πρότζεκτ υπέρ των γυναικών. Μια φεμινιστική εκδοχή της αλφαβήτου δημιουργείται χάρη σε διάφορα γυναικεία σύμβολα. Στόχος της ιδιαίτερης αυτής αλφαβήτου είναι να επιτευχθεί η ισότητα των δυο φύλλων.
Τα σύμβολα της αλφαβήτου τονίζουν επίσης την ανάγκη για ισότητα στους χώρους εργασίας, τις πληρωμές και τα πολιτικά δικαιώματα, καθώς και τη σοβαρότητα της υγείας μιας γυναίκας και τη σημασία της πρόληψης.
Κάθε γράμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να κεντρίζει την προσοχή γύρω από την ανισότητα ή και σοβαρά ζητήματα υγείας για τα οποία δε πρέπει να αδιαφορεί καμία γυναίκα.


www.in.gr/ sumvouleutikothivas.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: