... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου ΓΓΙΦ – Η ενεργός συμμετοχή της Γ.Γ.Ι.Φ. στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους-ες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ενεργός συμμετοχή της Γ.Γ.Ι.Φ. στο Διεθνές Φεστιβάλ
Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους/ες

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) συμμετέχει  και ενισχύει το Διεθνές  Φεστιβάλ  Κινηματογράφου Ολυμπίας  για παιδιά και νέους/ες, με στόχο την διάχυση της όψης του φύλου και την ανάδειξη της έμφυλης διάστασης στο χώρο του Κινηματογράφου, παγιώνοντας έτσι τη συνεργασία της με έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό τόσο σε εθνικό, όσο και πανευρωπαϊκό επίπεδο με δύο δράσεις της.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ιδρύθηκε το 1997 και φέτος κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας. Είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και περιλαμβάνεται ανάμεσα στα κορυφαία του είδους του στην Ευρώπη και διεθνώς. Φέτος, το φεστιβάλ διεξάγεται από τις 2 έως και τις 9 Δεκεμβρίου 2017.
Η ΓΓΙΦ, θεωρώντας ότι ο κινηματογράφος και ιδιαίτερα για  παιδιά και νέους/ες αποτελεί ένα πολυδύναμο εκπαιδευτικό εργαλείο  ανάδειξης  και προώθησης της έμφυλης ισότητας, στηρίζει  ποικιλοτρόπως τον εν λόγω διεθνή θεσμό, συμμετέχοντας με εκπαιδευτικά – βιωματικά εργαστήρια, καθώς και με προβολές των βραβευμένων ταινιών των δύο  διαγωνισμών που διοργάνωσε η ΓΓΙΦ  σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και το ΥΠΠΕθ, με θέμα την έμφυλη διάσταση των παιχνιδιών και την πολυεπίπεδη σχέση Φύλου και Περιβάλλοντος.
Στόχος των εργαστηρίων  που θα εκπονηθούν από στελέχη της ΓΓΙΦ, είναι η αξιοποίηση του φύλου ως αναλυτική κατηγορία μελέτης και ερμηνείας των κινηματογραφικών ταινιών,  η ανάδειξη των έμφυλων αναπαραστάσεων και στερεοτύπων και η αναγκαιότητα άρσης  τους. Παράλληλα, στο χώρο των προβολών θα υπάρχει αναρτημένο έντυπο υλικό της ΓΓΙΦ, ενώ στελέχη της έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν σε Ημερίδα, που διοργανώνει  το Φεστιβάλ. Τέλος, εκπρόσωπος της ΓΓΙΦ θα επιδώσει βραβείο για προκριθείσα ταινία στο πλαίσιο του διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ κατά την τελετή λήξης του.
Η ΓΓΙΦ  σχεδιάζει και υλοποιεί διαχρονικά δράσεις στο πεδίο του πολιτισμού και των τεχνών και επιδιώκει την ανάπτυξη συνεργασιών με ανάλογους θεσμούς και φορείς, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων.


Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                       Το  Γραφείο Τύπου, 5/12/2017
Τηλ. 2131511102

Δεν υπάρχουν σχόλια: