Περισσότερες από 220 γυναίκες που υπηρετούν στο διπλωματικό σώμα, στις ένοπλες δυνάμεις και εξειδικεύονται στον τομέα της εθνικής ασφάλειας στις ΗΠΑ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο κίνημα #metoo.
Τη συγκεκριμένη πράξη την γνωστοποίησαν οι ίδιες σε μια ανοικτή επιστολή που έστειλαν όπου επιβεβαιώνουν ότι η σεξουαλική παρενόχληση είναι κάτι το διαδεδομένο και στο επάγγελμά τους.
Σε αυτήν την ανοικτή επιστολή που ανήρτησαν τη Δευτέρα το βράδυ στο Διαδίκτυο, αυτές οι γυναίκες καταγγέλλουν ότι βρίσκονται στο στόχαστρο παρενοχλήσεων, κακοποιήσεων και διακρίσεων, ενώ σημειώνουν ότι, όπως ακριβώς συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα, οι καταγγελίες τους παραβλέπονται.
«Εμείς επίσης, εμείς αντιμετωπίζουμε σεξουαλικές παρενοχλήσεις, σεξουαλικές επιθέσεις και κακοποιήσεις ή γνωρίζουμε γυναίκες που αυτό τους συνέβη», τονίζεται στην επιστολή.
«Δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα που αφορά μονάχα το Χόλιγουντ, τη Σίλικον Βάλεϊ, τα ΜΜΕ ή το Κογκρέσο. Αυτές οι επιθέσεις οφείλονται στην ανισορροπία εξουσίας και σε περιβάλλοντα που επιτρέπουν τέτοιου είδους πρακτικές επιβάλλοντας στα θύματα τη σιωπή ή κάνοντάς τα να νιώθουν ντροπή».
Μεταξύ των γυναικών που συνυπέγραψαν την επιστολή βρίσκονται γυναίκες που στελέχωναν ή στελεχώνουν υψηλόβαθμες θέσεις στο υπουργείο Άμυνας, στο υπουργείο Εξωτερικών, τον Λευκό Οίκο και τις υπηρεσίες πληροφοριών, ιδίως 60 πρώην και νυν πρέσβειρες όπως η πρώην Αμερικανίδα πρεσβευτής στο Πακιστάν Ουέντι Τσάμπερλιν, η Σούζι Τζορτζ, πρώην γενική διευθύντρια στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου και η Σάρα Σίγουολ, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Οι καταγγέλλουσες επισημαίνουν ότι παρά τον υψηλό αριθμό των γυναικών που εισέρχονται στα υπουργεία μόλις έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους, πολλές παραιτούνται στη συνέχεια ή είναι πολύ λιγότερες εκείνες που τελικά καταφέρνουν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης.
«Πολλές γυναίκες εμποδίζονται ή απομακρύνονται από τον τομέα μας από τους άνδρες που χρησιμοποιούν την εξουσία τους προκειμένου, στη χειρότερη περίπτωση, να τους επιτεθούν σεξουαλικά ή, στην καλύτερη περίπτωση, να διαιωνίζουν ένα περιβάλλον που υποβιβάζει τις γυναίκες επιβάλλοντας του τη σιωπή, τις διασύρει, τις υποτιμά ή τις αγνοεί», υπογραμμίζουν οι υπογράφουσες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου