... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Άλλο ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας είχε τραγική κατάληξη


Την Τετάρτη ,22/11/2017 και  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών(25 ΝΟΕ ), το θέμα της ημερίδας που διοργανώθηκε από το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων ,ήταν "Ενδοοικογενειακή Βία:Η διαχείριση του φαινομένου από τους αρμόδιους φορείς".

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που ακούγονται σχεδόν καθημερινά μέσα από τα δελτία ειδήσεων, θεωρήθηκε πολύ σημαντικό στην ημερίδα, να ακουστούν πως λειτουργούν οι αρμόδιοι φορείς (Εισαγγελία Πρωτοδικών,Αστυνομικές Αρχές, Νομική Στήριξη ,Δίκτυο Δομών Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας- ΠΕΠ "Στερεά Ελλάδα 2014-2020") -στην διαχείριση αυτών των περιστατικών.

Πιο συγκεκριμένα μέσω των εξαιρετικών εισηγήσεων που έγιναν απο τους/τις εκπροσώπους των αντίστοιχων φορέων, αναφέρθηκε:

  • σε ποιες υπηρεσίες  μπορούν να απευθυνθούν τα θύματα  προκειμένου να ζητήσουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και φιλοξενία και ποιο είναι το πλαίσιο λειτουργίας τους,
  • πως μπορούν τα θύματα  να αναφέρουν και να καταγγείλουν ένα  γεγονός βίας 
  • πως μπορούν τα θύματα βίας  να κινήσουν μια σειρά από νομικές και δικαστικές ενέργειες προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τούς από την άσκηση της βίας εναντίων τους , σύμφωνα με το θεσμικό και νομικό πλαίσιο που επικρατεί.


Δυστυχώς άλλο ένα επεισόδιο από ότι φαίνεται Ενδοοικογενειακής Βίας, το Σαββατοκύριακο είχε τραγική  κατάληξη με θύματα ,εκτός τον θύτη -πατέρα και πρώην σύζυγο και 2 ανήλικα παιδιά .

Ο 40χρονος εν ενεργεία επισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας πήρε την μοίρα των παιδιών του στα χέρια του.
Ανείπωτη η θλίψη για το οικογενειακό δράμα στη Νέα Σμύρνη... Η σοκαρισμένη μητέρα των παιδιών και η προσπάθειά τους να σωθούν από την φωτιά!
NEWSIT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: