... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Εγκαίνια του Αγροτικού Τμήματος του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών στον Ελαιώνα Θήβας

Εγκαίνια του Αγροτικού Τμήματος του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών στον Ελαιώνα Θήβας

Στα θετικά αποτελέσματα των αγροτικών φυλακών στη μετέπειτα ζωή των κρατουμένων αναφέρθηκε η Πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής της Βουλής για το σωφρονιστικό σύστημα και τις λοιπές δομές εγκλεισμού κρατουμένων, κυρία Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, που εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση, στα σημερινά εγκαίνια του Αγροτικού Τμήματος του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών στον Ελαιώνα Θήβας.
«Οι αγροτικές φυλακές είναι ένα στάδιο ανάμεσα στην ‘‘κλειστή’’ φυλακή και στην ελευθερία. Είναι ένα σκαλί πριν την αποφυλάκιση. Οι κρατούμενες θα μάθουν μια παραγωγική, βιοποριστική δραστηριότητα, θα γίνουν μέλη μιας παραγωγικής αλυσίδας. Και η εργασία, όχι η καταναγκαστική, θα λειτουργήσει ευεργετικά πάνω τους» τόνισε στον χαιρετισμό της η κυρία Κοζομπόλη-Αμανατίδη.
Σημείωσε ακόμη ότι το Αγροτικό Τμήμα των Γυναικείων Φυλακών Ελαιώνα Θήβας, που έχει χωρητικότητα 30 κρατουμένων και τίθεται ήδη σε λειτουργία, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και την πολύτιμη επιστημονική συνεισφορά του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Την τελευταία τριετία, τόνισε η κυρία Κοζομπόλη-Αμανατίδη, είμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας όπου η έκτιση της ποινής συνδυάζεται με πλήθος δραστηριοτήτων: εκπαιδευτικά προγράμματα, εργασία, κατάρτιση, πολιτιστικές δραστηριότητες. Η προσπάθεια αυτή, σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής στενότητας, αποδίδει καρπούς».
Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής, οι βουλευτές κ.κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Ιωάννης Θεοφύλακτος, Αφροδίτη Σταμπουλή, Γιώργος Πάλλης, Χαρίλαος Τζαμακλής, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ευτύχης Φυτράκης, η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης κυρία Μαρία Γιαννακάκη και η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κυρία Φωτεινή Κούβελα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: