... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Βρετανία: Απαλλάχθηκε από κατηγορίες για βιασμό φοιτήτριας επειδή εκείνη έγραψε στο Facebook «απλά με βίασαν- χαλαρώστε»

MINSHULL STREET CROWN COURT

Ένας ασκούμενος λογιστής στη Μ. Βρετανία, ο οποίος κατηγορείτο για τον βιασμό μιας φοιτήτριας απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες όταν έγινε γνωστό πως εκείνη είχε γράψει στο Facebook, απευθυνόμενη σε φίλους τους πως «απλά με βίασαν- χαλαρώστε».
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Telegraph, η φοιτήτρια, που ήταν 18 όταν έλαβε χώρα το περιστατικό, κατηγόρησε τον Τζορτζ Όουεν, 21 ετών, ότι βίασε αφού έφυγαν από ένα μπαρ σε εμπορικό κέντρο στο Μπέρι, της ευρύτερης περιοχής του Μάντσεστερ. Η ίδια είχε αρχικά αρνηθεί να αναφέρει το συμβάν, αλλά απευθύνθηκε στην αστυνομία σχεδόν έναν χρόνο μετά, αφού πήγε σε κέντρο για θύματα βιασμού όταν καθηγητής της άρχισε να προβληματίζεται για τη συμπεριφορά της. Η κοπέλα απευθύνθηκε ξανά στην αστυνομία δύο εβδομάδες μετά, όταν είδε κατά τύχη τον Όουεν σε μια παμπ και τον αναγνώρισε ως τον φερόμενο βιαστή της.
Όπως αναφέρθηκε στη δίκη, ενώπιον των ενόρκων, αργότερα η ίδια έγραψε μηνύματα στο Facebook σχετικά με την απόφασή της να καταγγείλει τον φερόμενο βιασμό, όπου έγραψε «OMG χαχαχαχα η μαμά μου ξέρει. Η μαμά μου άρχισε να κλαίει. Θέλει να μου κρατάει το χέρι και να το περάσουμε όλο αυτό μαζί. Απλά με βίασαν, χαλαρώστε».
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, είχαν συναντηθεί τον Ιούνιο του 2015, όταν η φοιτήτρια είχε βγει έξω με έναν φίλο στο Μπέρι. Αρχικά πήγαν σε ένα μαγαζί με κρασιά, αλλά το βράδυ η κοπέλα συνάντησε έναν άλλο άνδρα, φίλο του Όουεν, και αποφάσισε να πάει μαζί του σε κοντινό μπαρ. Όταν βρέθηκαν εκεί, εκείνος, έχοντας πιει πολύ,
άρχισε να της ζητά να κάνουν σεξ και ο Όουεν παρενέβη, ζητώντας συγγνώμη για τη συμπεριφορά του φίλου του και προσφερόμενος να της πληρώσει το ταξί για να πάει σπίτι. Ωστόσο, η κοπέλα είπε πως όταν βγήκαν έξω της όρμησε. Αργότερα- όπως υποστήριξε στην αστυνομία- ο Όουεν προέβη σε επανειλημμένες σεξουαλικές επιθέσεις σε ένα κοντινό δρομάκι πριν τις πετάξει ένα χαρτονόμισμα των 5 λιρών και της πει «νομίζω ότι τώρα θα έπρεπε να πας σπίτι».
Η κοπέλα, η οποία είναι πλέον 19 ετών, μίλησε αρχικά σε έναν φίλο της για το περιστατικό, αλλά δεν το ανέφερε στην αστυνομία. Ωστόσο πήγε σε κέντρο για θύματα βιασμού σε νοσοκομείο του Μάντσεστερ όταν ένας από τους καθηγητές της προβληματίστηκε για τη συμπεριφορά της.
Εν τέλει απευθύνθηκε στην αστυνομία πέρυσι τον Απρίλιο και μετά ξανά όταν είδε τον Όουεν δύο εβδομάδες μετά να παίζει μπιλιάρδο με φίλους σε μία παμπ. Ο ίδιος δήλωσε σοκαρισμένος για τις κατηγορίες.
«Συναντήσαμε αυτό το κορίτσι και αρχίσαμε να μιλάμε, αγόρασα μερικά ποτά και συνεχίσαμε να μιλάμε και να κουβεντιάζουμε. Μετά της είπα “θέλεις να πάμε έξω να κάνουμε σεξ;”. Είπε ναι, οπότε της είπα “συνάντησε με εκεί, πέρα από τον δρόμο σε 2-3 λεπτά, θα έρθω να σε βρω”. Έφυγα λίγα λεπτά μετά και όταν πήγα εκεί με περίμενε. Δεν είμαι από τους τύπους που θα έκαναν κάτι τέτοιο. Αλλά ήταν όμορφο κορίτσι και την έβρισκα ελκυστική. Νόμιζα ότι την ενδιέφερα, για να είμαι ειλικρινής. Έτσι μου έδειχνε».
Όπως πρόσθεσε στη συνέχεια, «δεν σκεφτόμουν, ξέρω ότι δεν είναι σωστό να ρωτήσεις κάποιον αν θέλει να κάνει σεξ μαζί σου όταν γνωρίζεστε για χρονικό διάστημα μιας ώρας. Δεν το είχα ξανακάνει. Δεν θέλω να το ξανακάνω, όχι μετά από αυτό. Δεν κάνω σεξ με πολλά κορίτσια. Είναι η πρώτη φορά που το έκανα σε μια βραδινή έξοδο. Κανείς από τους δυο μας δεν ήταν μεθυσμένος. Είχαμε πιει λίγα ποτά και ήμασταν κάπως ζαλισμένοι, αλλά και οι δυο μας είχαμε τον έλεγχο. Ήταν ένα χαζό λάθος, μια αυθόρμητη πράξη της στιγμής. Δεν την ανάγκασα. Κάναμε σεξ και αυτή συναίνεσε».
Όπως είπε στο δικαστήριο, δεν χρησιμοποίησε βία. «Δεν με έσπρωξε μακριά, δεν είπε όχι. Ήταν εντελώς συναινετικό. Είχα κοπέλα τότε, οπότε δεν ανταλλάξαμε αριθμούς τηλεφώνου ή κάτι τέτοιο. Μπορούσα να καταλάβω ότι το ήθελε όσο και εγώ, αυτή το ξεκίνησε. Ξέρω τώρα πως ήμουν ένας ανόητος 18χρονος και ότι ήταν μια από τις χειρότερες αποφάσεις της ζωής μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: