... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Τουρκία:Πάνω από 300 γυναίκες αλλάζουν το ΟΝΟΜΑ τους για να γλυτώσουν...



Τουλάχιστον 300 γυναίκες στην Τουρκία άλλαξαν τα ονόματά τους φέτος  για να γλυτώσουν από την ενδοοικογενειακή βία, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Habertürk. 
Ο αριθμός αυτός είναι πρωτόγνωρος, καθώς το 2013 τα περιστατικά αλλαγής ονόματος ήταν 40 και το 2015, 125. Οι περισσότερες από τις γυναίκες που εκτίθενται σε βία στην Τουρκία θέλουν να αλλάξουν εντελώς τα δελτία ταυτότητάς τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών, τόνισε η εφημερίδα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξαλείψουν τα ίχνη τους και ως εκ τούτου να αισθάνονται πιο ασφαλείς, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου.
Υπάρχουν και άλλες προφυλάξεις στη χώρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των γυναικών από τη βία των ανδρών, όπως τα καταφύγια, οι ηλεκτρονικές χειροπέδες για τους παραβάτες και τα περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο, οι γυναίκες αισθάνθηκαν ασφάλεια όταν άλλαξαν την ταυτότητά τους. Ο κανονισμός τέθηκε σε ισχύ από το 2013, με μια νόμιμη τροποποίηση, και πολλές τον έχουν χρησιμοποιήσει από τότε, με τον αριθμό να αυξάνεται κάθε χρόνο, σύμφωνα με την εφημερίδα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Οικογενειακών και Κοινωνικών Πολιτικών, μετά την αλλαγή των ονομάτων των γυναικών, οι δράστες δεν μπορούν να τις προσεγγίσουν. Το υπουργείο δήλωσε επίσης ότι οι γυναίκες με τις νέες ταυτότητες είχαν στη διάθεσή τους ευκαιρίες απασχόλησης με τη βοήθεια του κράτους, με αποτέλεσμα να μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους μόνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: