... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Η Eμμα Γουάτσον... κρύβει βιβλία στο Παρίσι -Για να προωθήσει τα δικαιώματα των γυναικών

Φωτογραφία: AP Photo/Michel Euler

Η Εμμα Γουάτσον κρύβει βιβλία στους δρόμους του Παρισιού στο πλαίσιο της δράσης της για την προώθηση της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών.
«Κρύβω αντίτυπα της “Ιστορίας της Πορφυρής Δούλης” στο Παρίσι”, έγραψε στο Twitter η ηθοποιός,η πρέσβειρα καλής θέλησης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των γυναικών.
Το περιοδικό Livres Hebdo διευκρίνισε στον ιστότοπό του ότι η Γουάτσον έκρυψε σε διάφορα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας 100 αντίτυπα του βιβλίου της Μάργκαρετ Άτγουντ. Για τον ίδιο σκοπό, η ηθοποιός είχε μοιράσει βιβλία στο μετρό του Λονδίνου τον περασμένο Νοέμβριο και κατόπιν, τον Μάρτιο, στη Νέα Υόρκη.
Πέρυσι η 27χρονη ηθοποιός ίδρυσε μια «λέσχη» φεμινιστικών βιβλίων, που αποκαλείται Our Shared Shelf («Το κοινό ράφι μας») και φιλοξενείται στον ιστότοπο GoodReads.com που αριθμεί 194.000 μέλη.
Η «Ιστορία της Πορφυρής Δούλης», το δυστοπικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άτγουντ που κυκλοφόρησε το 1985, περιγράφει μια Αμερική μετά την Αποκάλυψη όπου οι γυναίκες περιορίζονται σε τρεις μόνο ρόλους: της συζύγου, της υπηρέτριας ή να γεννούν τα παιδιά της ελίτ.
Για να βοηθήσει τους Παριζιάνους να βρουν τα 100 κρυμμένα βιβλία ο λογαριασμός The Book Fairies του Twitter τους δίνει κάποια στοιχεία, όπως φωτογραφίες των σημείων όπου τα άφησε η ηθοποιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: