... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Το ζεύγος Τριντό στηρίζει πρωτοβουλίες για την ισότητα των δύο φύλων

Το ζεύγος Τριντό στηρίζει πρωτοβουλίες για την ισότητα των δύο φύλων

Την ενίσχυση των πολιτικών για την ισότητα των δύο φύλων με έμφαση στα δικαιώματα των γυναικών, προωθεί το πρωθυπουργικό ζεύγος του Καναδά με την επισήμανση πως «όλοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα στον Καναδά, αλλά και σε όλο τον κόσμο για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών».
trinto2.jpg
Την ιδέα της ενίσχυσης του μηνύματος αυτού που μεταφέρει ο Οργανισμός  ”Women Deliver” είχε η σύζυγος του Καναδού πρωθυπουργού Σοφί Γρεγκουάρ Τριντό, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση της χώρας οφείλει να στηρίζει και να υποστηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν και υποστηρίζουν προγράμματα προώθησης της υγείας, των δικαιωμάτων και της ευημερίας των γυναικών και των κοριτσιών, με έμφαση στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία.
Ο Τζαστίν Τριντώ, στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι ο Καναδάς θα φιλοξενήσει την επόμενη διάσκεψη ”Women Deliver” που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 6 Ιουνίου 2019 στο Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει με 20 εκατομμύρια δολάρια τις πρωτοβουλίες του οργανισμού για την τριετία 2017 - 2020 για να υποστηρίξει το έργο της οργάνωσης Women Deliver.

Σχολιάζοντας την απόφαση του αυτή, ο Καναδός προωθυπουργός σε μήνυμα του επισημαίνει ότι «όλοι επωφελούνται από έναν ισότιμο κόσμο. Ωστόσο χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη για την ισότητα των δύο φύλων. Μια ισότητα η οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην υγεία και την ευημερία των γυναικών και των κοριτσιών, ιδίως της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας. Οργανώσεις όπως ο «Woman Deliver» έχουν κατανοήσει το θέμα αυτό και για αυτό είμαι υπερήφανος που ανακοινώνω ότι ο Καναδάς θα φιλοξενήσει την επόμενη διάσκεψη τους το 2019».

Δεν υπάρχουν σχόλια: