... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

«ONE BILLION RISING REVOLUTION» Μηνύματα ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών και των γυναικών μέσα από τον χορό στο Ρέθυμνο

Μηνύματα ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών και των γυναικών μέσα από τον χορό

Με ένα πρωτότυπο τρόπο μέσα από τη μουσική και τον χορό επέλεξαν να στείλουν μηνύματα ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών και των γυναικών. Ο λόγος για το Flash mob που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη από το «1billion rising revolution solidarity against exploitation of women».
 
Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές πρόκειται για ένα κίνημα «το οποίο ξεκίνησε το 2013, με στόχο να διαδηλώσει ενάντια στη σεξουαλική και σωματική βία -αναλαμβάνοντας την υπεράσπιση ενάντια στο βιασμό, τον ξυλοδαρμό, την αιμομιξία, τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων και το ανθρώπινο σεξουαλικό εμπόριο, με εκστρατείες στην πρώτη γραμμή για πάνω από 18 χρόνια. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το κίνημα «One Billion Rising» έχει μεγαλώσει και περιλαμβάνει όλα τα είδη βίας».
 
«Τη χρονιά αυτή επικεντρωνόμαστε στην εκμετάλλευση των γυναικών και των παιδιών, ομάδων που έχουν αποδειχτεί περισσότερο ευάλωτες στην κατάχρηση της δύναμης σε όλους τους χώρους -στο σπίτι, στην εργασία ή στον οικονομικό τομέα- έχουν ελάχιστες ή καθόλου επιλογές επιβίωσης. Όταν οι άνθρωποι ενώνονται σε όλο τον κόσμο με αλληλεγγύη τότε η δύναμη επιστρέφει στους ανθρώπους.
 
Είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε ένα νέο είδος επίγνωσης και να συνεχίσουμε να χτίζουμε τον νέο αυτό κόσμο - ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας, ειρήνης και αξιοπρέπειας.
 
Η επανάσταση απαιτεί δέσμευση, θάρρος, εμπιστοσύνη, πίστη και αγάπη.
 
Αυτός ο χορός πραγματοποιείται σε πάνω από 200 χώρες στον κόσμο, είναι μια μορφή διαμαρτυρίας προκειμένου να το γνωστοποιήσουμε και για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για αυτό το θέμα, για τη βία ενάντια στα παιδιά και στις γυναίκες» αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Χρυσούλα Τριποδιανάκη, ελληνοαμερικάνα, η οποία είχε την ιδέα για να πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο το χορευτικό αυτό.
 
Αρκετοί συμπολίτες, μικροί και μεγάλοι, παρακολούθησαν το χορευτικό και συμμετείχαν σε αυτό. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Γ. Μαρινάκης.
 
Η κυρία Τριποδιανάκη εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την ανταπόκριση του κόσμου τονίζοντας ότι επιθυμία της είναι το χορευτικό να πραγματοποιείται κάθε χρόνο με ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή. «Στην Ελλάδα δε νομίζω ότι έχει γίνει ξανά. Χορεύουμε το τραγούδι Break the Chains σε όλες τις χώρες, όποιος θέλει κάνει μια διασκευή για να μπορούν όλοι να το χορέψουν. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι σε ολόκληρο τον πλανήτη μία στις τρεις γυναίκες θα υποστεί κατά τη διάρκεια της ζωής της τον ξυλοδαρμό ή βιασμό. Αυτό σημαίνει ένα δισεκατομμύριο γυναίκες και κορίτσια. Κάθε Φεβρουάριο, σε εκατοντάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, υψώνουμε τη φωνή της αλληλεγγύης, για να δείξουμε στις τοπικές κοινωνίες και σε όλο τον κόσμο τι σημαίνει ένα δισεκατομμύριο και να έρθει στο φως η αχαλίνωτη ατιμωρησία και αδικία που τα θύματα πρέπει συχνά να αντιμετωπίσουν. Υψώνουμε τη φωνή μας μέσα από τον χορό για να εκφράσουμε τη χαρά και την ενότητα και να γιορτάσουμε το γεγονός ότι δεν έχουμε νικηθεί, ψυχικά ή σωματικά από τη βία αυτή. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και του χρόνου και είμαστε χαρούμενοι που ο κόσμος ανταποκρίθηκε και κάθε χρόνο θα είμαστε όλο και περισσότεροι» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: