... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Δράσεις Ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης Της Βίας Κατά των Γυναικών

 
Ανακοίνωση

Η κάθε μορφής κακοποίηση – σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική, οικονομική – που υφίστανται οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο αποτελεί κατάφωρη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Δήμος Θηβαίων με την λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας  εκδηλώνει  την υποστήριξη του προς στις γυναίκες θύματα όλων των μορφών βίας και στα παιδιά τους καθώς και στις γυναίκες που νιώθουν ότι έχουν καταπατηθεί τα δικαιώματα τους(άνεργες, πρόσφυγες, μονογονείς κλπ).
Όσο αναγκαία είναι η όμως η υποστήριξη ,προστασία και ενδυνάμωση των γυναικών θυμάτων βίας, τόσο αναγκαία είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης  για  τυχόν συμπεριφορές που πλήττουν την αξιοπρέπεια και θίγουν τα δικαιώματα των γυναικών. 

Στο πλαίσιο αυτό  της ενημέρωσης , της ευαισθητοποίησης και της πρόληψης,τα στελέχη  του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων θα πραγματοποιήσουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών  σε κατοίκους  των Δημοτικών Ενοτήτων και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Θηβαίων με την υποστήριξη τοπικών συλλόγων και φορέων της περιοχής  καθώς και σε ειδικές ομάδες πληθυσμού.



 

  • Τοπική Κοινότητα Δομβραίνας 
Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 17:30 μμ στο πολιτιστικό Κέντρο Δομβραίνας θα πραγματοποίηθεί ενημερωτική δράση απο τα στελέχη του Κέντρου  με θέμα:"Βία Κατά των Γυναικών: Μορφές- Συνέπειες -Τρόποι Αντιμετώπισης-Δομές Υποστήριξης".

Με την υποστήριξη των συλλόγων και των φορέων της περιοχής

  • ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας - Παράρτημα Θήβας
Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 13:00 ,στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας -παραρτήματος Θήβας  στην αίθουσα προβολών θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στους φοιτητές με θέμα: "Η Συντροφική Βία ως μορφή Βίας Κατά των Γυναικών".

Θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους "the Noir Project"

Με την υποστήριξη του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας- Παραρτήματος Θήβας

  • Τοπική Κοινότητα Υπάτου
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10.30 πμ ,στο Ενοριακό Κέντρο του Υπάτου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική δράση με θέμα : "Βία Κατά των Γυναικών: Μορφές- Συνέπειες -Τρόποι Αντιμετώπισης-Δομές Υποστήριξης".

Με την υποστήριξη των  συλλόγων και των φορέων της περιοχής



Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων 
Κύπρου 3 (Δημαρχείο)
Τηλέφωνα: 2262089574- 2262089576

Δεν υπάρχουν σχόλια: