... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Jean Batten Triumphs :H Google αφιερώνει το σημερινό της doodle στη «γυναίκα των αιθέρων»





Τα 107 χρόνια από τη γέννηση της πιο διάσημης γυναίκας αεροπόρου, Τζιν Μπάτεν, τιμάει σήμερα η Google με το σημερινό της Doodle.
H Μπάτεν κατάφερε να γίνει η πιο διάσημη γυναίκα της εποχής της, με μία σειρά από παγκόσμια ρεκόρ, και αποτέλεσε ένα ίνδαλμα για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, της απονεμήθηκαν δεκάδες βραβεία και μετάλλια ανδρείας.
H Νεοζηλανδή είναι η πρώτη που κατάφερε να πετάξει από την Αγγλία στην Αυστραλία. Είχαν προηγηθεί δύο αποτυχημένες προσπάθειες από την ίδια, μέχρι να πετύχει το... ακατόρθωτο, το 1934.
Το 1935 έγινε η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να πετάξει μόνη της σε όλο το νότιο Ατλαντικό ενώ το 1936, με τη γάτα της στο πλευρό της, έκανε το πρώτο στον κόσμο απευθείας ταξίδι από την Αγγλία στη Νέα Ζηλανδία.
Γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία στις 15 Σεπτεμβρίου 1909, και απεβίωσε στις 22 Νοεμβρίου 1982, σε ηλικία 73 ετών.

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: