... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Emma Watson: ''Eίδωλο'' για κάθε σύγχρονο κορίτσι

Η ομιλία της στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για την ισότητα στα πανεπιστήμια και τη σεξουαλική παρενόχληση στην πανεπιστημιούπολη.
Η ομιλία της στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για την ισότητα στα 
πανεπιστήμια και τη σεξουαλική παρενόχληση στην πανεπιστημιούπολη.


Σε ένα κόσμο γεμάτο από Kardashians, υπάρχουν και κάποιες σταρ του Hollywood, που αποτελούν πραγματικά ''είδωλα'' για κάθε νέο κορίτσι. Και με την ομιλία της την περασμένη Τρίτη στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η Emma Watson απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι ανήκει σ' αυτή την κατηγορία.
Ως μέρος της καμπάνιας της HeForShe, που προωθεί την υπεράσπιση των δικαιωμάτων δικαιώματα των γυναικών από το αντίθετο φύλο, η χολιγουντιανή ηθοποιός βρέθηκε εκεί για να μιλήσει για τη σεξουαλική παρενόχληση που παρατηρείται στους πανεπιστημιακούς χώρους, αλλά και την ισότητα στα πανεπιστήμια. Ως πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών, η Emma Watson, αναφέρθηκε στην ευθύνη που έχουν τα πανεπιστήμια παγκόσμια, να δείξουν στις γυναίκες πως όχι μόνο έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση, αλλά πως έχουν το δικαίωμα και την ευκαιρία να διακριθούν στα πανεπιστήμια. Έπειτα σημείωσε και την σεξουαλική παρενόχληση απέναντι στις γυναίκες που παρατηρείται σε πολλά πανεπιστήμια και κάλεσαι τα πανεπιστήμια να αλλάξουν τις πολιτικές που ακολουθούν στο συγκεκριμένο θέμα.
''Το πανεπιστήμιο πρέπει να αποτελεί καταφύγιο το οποίο δραστηριοποιείται απέναντι σε κάθε μορφή βίας'', εξήγησε. ''Γι' αυτό πιστεύουμε πως οι φοιτητές πρέπει να φεύγουν από το πανεπιστήμιο πιστεύοντας, προσπαθώντας και περιμένοντας κοινωνίες πραγματικής ισότητας σε κάθε τομέα, και ο ρόλος των πανεπιστημίων μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο σ'αυτή την αλλαγή''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: