... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

O μικρός Omran είναι το νέο πρόσωπο της συριακής κρίσης

Τον γύρο του κόσμου κάνει βίντεο που δείχνει ένα μικρό παιδί να στέκεται σιωπηλό και φαινομενικά ψύχραιμο σε ασθενοφόρο, λίγα λεπτά μετά από βομβαρδισμό συριακής πόλης την Τετάρτη.
Το αγόρι, το οποίο είναι σκεπασμένο με σκόνη, ενώ το μέτωπό του είναι βαμμένο με αίμα, φέρεται να είναι ο πεντάχρονος Omran Daqneesh, ένα από τα πέντε παιδιά που τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό του Χαλεπιού από συριακές δυνάμεις χθες, Τετάρτη.
Η εικόνα του αγοριού που στέκεται ήσυχα και υπομονετικά περιμένοντας τους διασώστες, πιθανότατα λόγω του σοκ, έχει γίνει το νέο σύμβολο της συριακής κρίσης, αναδεικνύοντας τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άμαχοι στις εμπόλεμες ζώνες.
Εκτός από το βίντεο της διάσωσης του παιδιού, τον γύρο του κόσμου κάνει και η φωτογραφία του που τράβηξε ο ανταποκριτής της Telegraph, Raf Sanchez. Η φωτογραφία έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 10.000 φορές στο Twitter.


Doctor in  just sent this photo of a dazed child who survived an airstrike pic.twitter.com/IHLDc6KPh8
His name is Omar Daqneesh and he is 5. Here he is after treatment by some extraordinarily brave doctors in .pic.twitter.com/7WT4oMqExK

View image on Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια: