... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Άννα Κορακάκη: Η πρώτη Ελληνίδα που παίρνει δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Χρυσή, πρώτη και καλύτερη η Άννα Κορακάκη στον τελικό των 25 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Λίγες μέρες νωρίτερα, την Κυριακή, είχε κερδίσει το χάλκινο στον τελικό των 10 μέτρων.

Η 20χρονη από τη Δράμα που ανήκει στον σύλλογο Ωρίων της Θεσσαλονίκης και στηρίζεται από τηstoiximan.gr, έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που καταφέρνει να πάρει δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Τα δύο μετάλλια της έρχονται μάλιστα στην πρώτη μόλις συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μιας και βρίσκεται στο ξεκίνημα της σπουδαίας καριέρας της.
Συνολικά γίνεται η τέταρτη κατά σειρά αθλήτρια ή αθλητής που καταφέρνει στην ίδια διοργάνωση να πάρει δυο μετάλλια. Αντίστοιχο επίτευγμα είχαν κατορθώσει ο Κώστας Τσικλητήρας στον στίβο το 1908 και το 1912 καθώς και οι Γιάννης Φραγκούδης και Γιώργος Ορφανίδης το 1896 στην σκοποβολή.
Η ιστορία που ξεχώρισε είχε να κάνει πάντως με τις συνθήκες προπόνησης της πρωταθλήτριας μας στο αγώνισμα των 25 μέτρων. Όπως είχε αναφέρει η μητέρα της στην ΕΡΤ:
"Οι δυσκολότεροι αγώνες δόθηκαν εκτός αγωνιστικών χώρων. Για να μην πω μηδενική, η στήριξη από την πολιτεία ήταν ελάχιστη. Κάποιες στιγμές έπρεπε να παλέψουμε για τα αυτονόητα και έπρεπε να δοθούν σκληρές μάχες γι' αυτό. Για τα 25 μέτρα, που παίζει αύριο, δεν υπάρχει καν σκοπευτήριο, προπονείται σε ένα νταμάρι. Για πολλά χρόνια ο άντρας μου δεν μπορούσε να συνοδεύει την κόρη μας στους αγώνες".
Ιδού και το αυτοσχέδιο σκοπευτήριο που επιμελήθηκε ο πατέρας και προπονητής της, Τάσος Κορακάκης. Ο χώρος βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου Κορυλόβου. Τις φωτογραφίες δημοσίευσε ο αδερφός της Άννας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Το προφίλ της σπουδαίας Άννας


Η 20χρονη πρωταθλήτρια μας γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1996 στη Δράμα. Ο πατέρας της, Τάσος Κορακάκης, βρίσκεται πολλά χρόνια στο χώρο της σκοποβολής, αρχικά ως αθλητής και μέλος της Εθνικής και στη συνέχεια ως προπονητής.
Η Άννα άρχισε να συμμετέχει σε αγώνες μετά από προτροπή του πατέρα της και δεν άργησε να δείξει το ταλέντο της που της έδωσε πολύ γρήγορα μια θέση στην Εθνική ομάδα. Σε ηλικία 15 χρονών ήταν ήδη στην Εθνική ομάδα των νεανίδων, όταν το όριο ηλικίας ήταν τα 21 χρόνια.
Το 2011 ήρθε η πρώτη μεγάλη διάκριση στο Ευρωπαϊκό στο Βελιγράδι, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.
Στο Ευρωπαϊκό της Μόσχας, το 2014, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με παγκόσμιο ρεκόρ Νεανίδων, ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γρανάδας.
Λίγο καιρό πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία κέρδισε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό του Γκιούρ, ενώ περίοπτη θέση στις κατακτήσεις της έχει και η πρωτιά στη Μπουντεσλίγκα (γερμανικό πρωτάθλημα), όπου αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν.
Από το Ευρωπαϊκό του 2015 μέχρι σήμερα, η Άννα έχει συμμετάσχει σε 10 διεθνείς διοργανώσεις και στις 9 απ' αυτές εξασφάλισε μια θέση στον τελικό. Πέρυσι κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου συμμετείχαν οι δέκα κορυφαίες σκοπεύτριες του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: