... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας: η μη αποδοχή της διαφορετικότητας παράγει βία

Ματταρέλλα: Η μη αποδοχή της διαφορετικότητας παράγει βία

Η 17η Μαΐου είναι η διεθνής ημέρα κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας και ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα έδωσε το δικό του μήνυμα τονίζοντας ότι «η μη αποδοχή της διαφορετικότητας παράγει βία».
«Η ημέρα αυτή προσφέρει την ευκαιρία για να προβληματισθεί κανείς σχετικά με τον κεντρικό ρόλο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και με το δικαίωμα κάθε ατόμου να πορεύεται τον δρόμο της ζωής χωρίς να υποστεί διακρίσεις», προσθέτει ο ιταλός πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον Ματταρέλλα «είναι απαράδεκτο, ο σεξουαλικός προσανατολισμός των ανθρώπων να αποτελεί πρόσχημα για προσβολές και διακρίσεις», ενώ θεωρεί ότι «η έλλειψη ανοχής έχει βαθιές ρίζες στην προκατάληψη και πρέπει να καταπολεμηθεί με την πληροφόρηση, την γνώση, τον διάλογο και τον σεβασμό».
Ο ιταλός πρόεδρος, τέλος, ο οποίος προέρχεται από τον κεντρώο, καθολικό χώρο, θέλησε να υπογραμμίσει ότι πρέπει να καταπολεμηθούν και οι διακρίσεις στους χώρους εργασίας, όπως και στις ευρύτερες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: