... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Θύμα e-bullying 1 στους 3 μαθητές Δημοτικού

Θύμα e-bullying 1 στους 3 μαθητές Δημοτικού

Από τα ευρήματα προκύπτει ότι από το 20% των παιδιών που βιώνουν τέτοιες εμπειρίες, κάτι ανάλογο τους συμβαίνει συχνά, τουλάχιστον 3 με 4 φορές την εβδομάδα

Σοκ! Νέα έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», επιβεβαιώνει πώς το e-bullying ασκείται πλέον σε πιτσιρίκια και μέσα από τα social media. 

Σύμφωνα με ευρήματα του 2015, ένας στους τρεις μαθητές Δημοτικού, ηλικίας μόλις 10-11 ετών βίωσε μια άσχημη διαδικτυακή εμπειρία. Το 36% από τα παιδιά που βίωσαν κάτι τέτοιο αναφέρει ότι αυτό έγινε μέσω κάποιας κοινωνικής ιστοσελίδας (π.χ. facebook). 


Την έρευνα φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και από τα ευρήματα προκύπτει ότι από το 20% των παιδιών που βιώνουν τέτοιες εμπειρίες, κάτι ανάλογο τους συμβαίνει συχνά, τουλάχιστον 3 με 4 φορές την εβδομάδα. Το 11% των παιδιών αναφέρει ότι κάποιος τους φέρθηκε με άσχημο τρόπο στο Διαδίκτυο τον τελευταίο μήνα, ενώ το 14% λέει πως αυτό συνέβη επανειλημμένα τον τελευταίο μήνα, δηλαδή περισσότερο από 3 με 4 φορές την εβδομάδα. 


Στην έρευνα προέκυψε ότι τα Ελληνόπουλα ξεκινούν τα χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο σε ηλικία 6,2 ετών και πως το 51,2% των μαθητών Ε' και ΣΤ' Δημοτικού είναι μέλος τουλάχιστον μιας σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, διατηρώντας ωστόσο ψεύτικο προφίλ. 

Το διήμερο 1-2 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 9ο Συνέδριο Εφηβικής Υγείας, όπου παρουσιάστηκαν πρωτοποριακά προγράμματα και πλήθος δράσεων που γίνονται στην Ελλάδα. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 44,5% των παιδιών έχει περιορισμό και έλεγχο από τους γονείς του, σχετικά με την πρόσβαση σε ιστοσελίδες. 

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: