... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Ομπάμα: Υπέρ της ισότητας στην εργασία και στις απολαβές ανδρών-γυναικών

Ομπάμα: Υπέρ της ισότητας στην εργασία και στις απολαβές ανδρών-γυναικών

«Ισότητα στην εργασία, ισότητα στις απολαβές: αυτή θα έπρεπε να είναι η θεμελιώδης αρχή της οικονομίας μας»: ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκε την Τρίτη υπέρ της μισθολογικής ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, που απέχει πολύ από το να γίνει πραγματικότητα στην χώρα του.
«Πρόκειται για μια απλή ιδέα (...) όμως πρόκειται επίσης για μια ιδέα που δεν έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε» δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους με αφορμή την Ημέρα Μισθολογικής Ισότητας.
«Σήμερα, κατά μέσο όρο, μια γυναίκα που απασχολείται σε μια εργασία πλήρους απασχόλησης λαμβάνει 79 σεντς όταν ο άνδρα κερδίζει ένα δολάριο. Και το χάσμα είναι ακόμη μεγαλύτερο για μία έγχρωμη» πρόσθεσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο Sewall-Belmont House, ένα οίκημα ο στην Ουάσιγκτον όπου στεγαζόταν το Εθνικό Κόμμα των Γυναικών (National Woman's Party, NWP).
Αυτό το κόμμα ιδρύθηκε από την ακτιβίστρια Άλις Πολ η οποία έδωσε μάχη τον 20ό αιώνα για την «πολιτική, κοινωνική και οικονομική ισότητα των γυναικών στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο» σύμφωνα με το διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος για την προστασία του ιστορικού αυτού οικήματος.
Χαιρετίζοντας τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι σουφραζέτες, ο Ομπάμα ευχήθηκε αυτός ο χώρος να καθιερωθεί ως έμβλημα των αγώνων του παρελθόντος και του παρόντος για τα δικαιώματα των γυναικών.
«Θέλω τα αγόρια και τα κορίτσια να έρχονται εδώ σε 10, 20, 100 χρόνια για να θυμούνται ότι οι γυναίκες πάλεψαν για την ισότητα» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: