... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Ασφαλιστικά μέτρα για το σποτ με την Άντζελα Δημητρίου

Ασφαλιστικά μέτρα για το σποτ με την Άντζελα Δημητρίου

Στα δικαστήρια «σέρνουν» την Αντζελα Δημητρίου τρεις γυναικείες οργανώσεις, οι οποίες θα προσφύγουν σήμερα κατά της Λαίδης, αλλά και κατά της αλυσίδας Jumbo, με αίτημα να αποσυρθεί αμέσως η πασχαλινή διαφήμιση στην οποία πρωταγωνιστεί!
Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που θα καταθέσουν εντός της ημέρας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, οι οργανώσεις Ενωση Ελληνίδων για την Οικογένεια και τη Νεότητα, Ενωση Γυναικών Κρήτης και Ευρωπαϊκό Λόμπι Γυναικών στρέφονται σε βάρος της αλυσίδας παιχνιδιών και της τραγουδίστριας υποστηρίζοντας πως η επίμαχη διαφήμιση και κυρίως η έκφραση «χτύπα σαν άντρας» που εκφέρεται από τα χείλη της πρωταγωνίστριας αποτελούν προσβολή για το γυναικείο φύλο! Συγκεκριμένα, ζητούν την άμεση άρση της προβολής της επισημαίνοντας πως υποκρύπτει σεξιστικά μηνύματα και παράλληλα ενθαρρύνει την ενδοοικογενειακή βία!
«Χτύπα σαν άντρας»
«Στο 2016 είναι αδιανόητο μια μεγάλη εταιρία παιχνιδιών να εκθέτει ανεπανόρθωτα τις γυναίκες προβάλλοντας την επίμαχη διαφήμιση, στην οποία πρωταγωνιστεί μια κυρία του ελληνικού πενταγράμμου, η Αντζελα Δημητρίου, και η οποία, χρησιμοποιώντας την έκφραση "χτύπα σαν άντρας", τον παροτρύνει να τσουγκρίσει το αβγό της» λέει στην «Espresso» ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος που εκπροσωπεί τις τρεις ενώσεις.
«Με αυτή τη φράση ανασύρει τρομακτικές μνήμες για χιλιάδες κακοποιημένες γυναίκες ανά την επικράτεια και ευτελίζει τον σημερινό ρόλο της γυναίκας δίνοντας το πιο αρνητικό παράδειγμα στα νέα κορίτσια» επισημαίνει ο δικηγόρος και προσθέτει: «Η ενδοοικογενειακή βία, αντί να καταπολεμείται, προβάλλεται ως εκείνο που οι γυναίκες επιδιώκουν. Οι γυναικείες ενώσεις που εκπροσωπώ αντιτίθενται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στη συνέχιση της προβολής της επίμαχης διαφήμισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: