... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Η Γαλλία τιμωρεί με τσουχτερά πρόστιμα τους πελάτες του αγοραίου έρωτα (εικόνες)

image

Οι βουλευτές υπερψήφισαν νομοσχέδιο, το οποίο ποινικοποιεί τον πελάτη που πληρώνει για τον αγοραίο έρωτα και του επιβάλλει πρόστιμο από 1.500 έως 3.750 ευρώ. Οι παραβάτες θα πρέπει επίσης να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια για τις συνθήκες εργασίας και τους κινδύνους της πορνείας. Το νομοσχέδιο αναφέρει ρητά ότι στο στόχαστρο των αρχών θα μπαίνουν οι πελάτες της βιομηχανίας του σεξ και όχι οι εργαζόμενοι, όπως ακριβώς συμβαίνει στη Νορβηγία, την Ισλανδία και άλλες χώρες. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ. Όσοι όμως προβούν για δεύτερη φορά σε αυτή τη πράξη θα κληθούν να πληρώσουν 3.750 ευρώ και η παράβαση θα συμπεριληφθεί στο ποινικό τους μητρώο
image
Χρειάστηκαν τουλάχιστον δύο χρόνια για να εγκριθεί το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο λόγω έντονων διαφωνιών μεταξύ των δύο σωμάτων του γαλλικού κοινοβούλιο. Οι συζητήσεις για το εν λόγω σχέδιο νόμου ξεκίνησαν το 2013. Το 2003 ο Νικολά Σαρκοζί, τότε υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, είχε θεσπίσει νόμο με τον οποίο καθιστούσε παράνομο σε μια γυναίκα να στέκεται σε δρόμους όπου συχνάζουν ιερόδουλες φορώντας προκλητικά ρούχα.
Κατά τη διάρκεια της τελική συζήτησης του ν/σ πριν από την ψηφοφορία, περίπου 60 ιερόδουλες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο Παρίσι ενάντια στο νέο νόμο με σύνθημα: «Μην με απελευθερώνεις, θα φροντίσω μόνη μου τον εαυτό μου». Μέλη του συνδικάτου εργαζομένων στη βιομηχανία του σεξ Strass αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο θα επηρεάσει τις ζωές 40.000 ανθρώπων. Ωστόσο, οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου υπογραμμίζουν ότι θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων. Να σημειωθεί ότι επίσης προβλέπεται προσωρινή άδεια κατοικίας στη Γαλλία σε αλλοδαπές ιερόδουλες αν συμφωνήσουν να εγκαταλείψουν την πορνεία.
Η Σουηδία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επέβαλε πρόστιμα στον πελάτη που πληρώνει για να έρθει σε σεξουαλική επαφή. Οι σουηδικές αρχές εκτιμούν ότι έχει μειωθεί δραματικά ο αριθμός των ιεροδούλων στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: