... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ευρωβουλή: Περισσότερες γυναίκες στην ψηφιακή εποχή

5713asefs7_3

Έκθεση για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών στην ψηφιακή εποχή, συζητά σήμερα και ψηφίζει αύριο, 28 Απριλίου, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες.
Σήμερα, μόνο το 9% των προγραμματιστών και το 19% των επιχειρηματιών στον τομέα της τεχνολογίας και της πληροφορίας των επικοινωνιών, είναι γυναίκες.
Έκθεση για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών στην ψηφιακή εποχή, συζητά σήμερα και ψηφίζει αύριο,  28 Απριλίου, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες.
Κυρίως, επισημαίνονται στην  έκθεση οι λόγοι της υποεκπροσώπησης των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας και της πληροφορίας των επικοινωνιών αλλά και για τους κινδύνους διαδικτυακής βίας με βάση το φύλο και την αντιμετώπισή τους.
Στην έκθεσή  αναφέρεται ότι στην Ευρώπη μόνο το 9% των προγραμματιστών και το 19% των επιχειρηματιών στον τομέα της τεχνολογίας και της πληροφορίας των επικοινωνιών, είναι γυναίκες, και επισημαίνεται, πως υπάρχουν ξεκάθαρα μέσα για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, όπως είναι οι πιο στοχευμένες επενδύσεις σε αυτό τον τομέα, ειδικά αυτές που δίνουν τις δυνατότητες στις γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια με τα οποία θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μικρές νέες επιχειρήσεις.
Σχετικά με τη βία  κατά των γυναικών, και το διαδίκτυο, επισημαίνεται, πως δεν είναι κάτι που προέρχεται από το διαδίκτυο,  μια νέα πλατφόρμα, στην οποία η βία κατά των γυναικών αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο ψηφιακός κόσμος είναι η έκφραση μιας κοινωνίας στην οποία υπάρχει πολλή βία εναντίον των γυναικών. Οι γυναίκες, ειδικά εκείνες που είναι δραστήριες στο διαδίκτυο, μπορεί να απειλούνται, να καταδιώκονται ή να παρενοχλούνται και αυτό να καταλήξει στη σωματική βία. Συχνά υπάρχει ένα πλαίσιο στο ποινικό δίκαιο αλλά χρειάζεται να γίνουν ακόμα πολλά βήματα για να προσαρμοστούν στην ψηφιακή εποχή.
Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές πρέπει να εκπαιδευτούν καλύτερα, πρέπει να συνεργαστούν πιο στενά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς το διαδίκτυο δεν έχει σύνορα. Επίσης, είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει δίκτυα, που καταπολεμούν τέτοιας μορφής βία. Επίσης, το διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.
http://europenow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: