... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

"Σιδερώνουν" το στήθος κοριτσιών για να αργήσουν να γίνουν γυναίκες



Θύματα μιας ακόμα φρικτής πρακτικής έχουν πέσει χίλια κορίτσια αφρικανικής καταγωγής στη Βρετανία. Οι ίδιες τους οι μητέρες τους "σιδερώνουν" το στήθος, προκειμένου να τους κρύψουν τη θηλυκότητα και να αποφεύγουν εγκυμοσύνες πριν από τον γάμο. 
Υπουργοί της κυβέρνησης, ανέφεραν πως στη βάναυση αυτή διαδικασία, χρησιμοποιούνται καυτά αντικείμενα, όπως πέτρες, σφυριά και σπάτουλες, με τα οποία πιέζουν το στήθος των κοριτσιών, για να σταματήσει η φυσιολογική ανάπτυξή του. 

Η προσπάθεια να σταματήσει η ανάπτυξη των κοριτσιών, έχει τις ρίζες της στο Καμερούν, όπου πάνω δυο στις τέσσερις κοπέλες πέφτουν θύματα αυτής της πρακτικής. Παρόμοια "παράδοση" υπάρχει και στη Νιγηρία, στη Μπενίν και το Τσαντ. 

Σύμφωνα με τον βουλευτή του συντηρητικού κόμματος Jake Berry, κορίτσια με καταγωγή από χώρες της δυτικής Αφρικής, που διαμένουν στο Μπέρμιγχαμ και στο Λονδίνο έχουν πέσει θύματα αυτής της πρακτικής, ωστόσο ποτέ δεν το κατήγγειλαν στις αρχές  οι οποίες αδυνατούν να εντοπίσουν τα σημάδια που υποδηλούν ότι ένα κορίτσι υποφέρει από αυτό το φρικτό βασανιστήριο.

Όπως ανέφερε ο Berry, το σιδέρωμα του στήθους θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται όπως ο ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων, έτσι ώστε να παρέχεται η ανάλογη περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη.  Το θέμα ηγέρθη για πρώτη φορά αυτή τη βδομάδα στη βουλή των κοινοτήτων, όπου αναφέρθηκε πως 10χρονα κορίτσια υποβάλλονται σε απίστευτους πόνους με την υγεία τους να διατρέχει πολλαπλούς κινδύνους.

Ζεστές πέτρες, σφυριά και σπάτουλες, χρησιμοποιούνται για βδομάδες ή και μήνες, επί δυο φορές την ημέρα, προκειμένου να σταματήσει ή να καθυστερήσει η ανάπτυξη, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που η φυσιολογική ανάπτυξη του στήθους σταματά εντελώς.

Ο πολιτισμός, η παράδοση και η θρησκεία, χρησιμοποιούνται συχνά ως δικαιολογίες για αυτή την πράξη, η οποία όμως αποτελεί σύμφωνα με τις αρχές ξεκάθαρη μορφή κακοποίησης παιδιών. 

Σύμφωνα με υπεύθυνη οργάνωσης για τα δικαιώματα των κοριτσιών, αυτή η πρακτική λαμβάνει χώρα στη Βρετανία, προκαλώντας πολλαπλά σωματικά και ψυχικά τραύματα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, τονίζει πως οι ένοχοι θα έρθουν αντιμέτωποι με σειρά αδικημάτων, ενώ ήδη έχουν δοθεί εντολές στην αστυνομία να ερευνηθούν περιοχές όπου τα κορίτσια μπορεί να βρίσκονται σε κίνδυνο. 
In the brutal procedure, hot objects [stones, a hammer or a spatula] are used to pound and beat girls' breasts to stop them growing in the belief it makes them less desirable

Breast ironing originated in Cameroon, where it affects as many as one in four - it is often carried out by the victims' mothers and so is very difficult to spot 

http://www.ant1iwo.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: