... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ισότητα των Φύλων στα σχολεία.Δείτε τις αφίσες των μαθητών που διακρίθηκαν σε μαθητικό διαγωνισμο ζωγραφικής γι ατην ισότητα των φύλων














Στην εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του Ινστιτούτου Θερβάντες την Δευτέρα 28 Μαρτίου για την βράβευση των μαθητών που τα έργα τους διακρίθηκαν παραβρέθηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Ο Διαγωνισμός και η εκδήλωση της βράβευσης ήταν πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο πλαίσιο της προσπάθειας υπενθύμισης ότι η ισότητα των φύλων ακόμη και στα προηγμένα κράτη δεν έχει επιτευχθεί πλήρως. Ακόμη περισσότερο στα λιγότερα ανεπτυγμένα κράτη η θέση της γυναίκας είναι πολύ υποβαθμισμένη.  Οι συμμετοχές ήταν πολλές. 200 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον διαγωνισμό.  Βραβεία δόθηκαν στα πρώτα δέκα έργα. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα συνεχάρη τις μαθήτριες και τους μαθητές που έλαβαν μέρος και τους ενθάρρυνε να καλλιεργήσουν τον σεβασμό, τόνισε την σπουδαιότητα τις ισότητας και την αναγνώριση των ανθρώπων χωρίς την διάκριση του φύλου.
« Ο άνθρωπος από την στιγμή που γεννιέται είτε είναι άντρας είτε γυναίκα έχει τον ίδιο νου. Οι διακρίσεις έρχονται μετά, μέσα από τις νοοτροπίες και τους κανόνες τις κοινωνίας. Ας μείνουμε σε αυτό και να μην επιτρέψουμε λάθος πρότυπα να αλλάξουν αυτή την ιδέα», είπε χαρακτηριστικά η Κ.Κούνεβα.
Η Γενική Γραμματέας Φωτεινή Κούβελα επιβράβευσε τους μαθητές για την προσπάθειά τους και εκείνοι με την  σειρά τους μοιράστηκαν τις σκέψεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: