... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Επίσκεψη μαθητών στο Κέντρο



Επίσκεψη δεχτήκαμε εχθές από  τμήμα της Α' Λυκείου του 1ου  Γενικού Λυκείου Θήβας όπου τα παιδιά μαζί με την καθηγήτρια τους κα Βάσω Χαρισιάδου θέλησαν να μάθουν πληροφορίες για την λειτουργία του Κέντρου και τις υπηρεσίες που αυτό παρέχει.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες που είχαν, για το θέμα της Ενδοοικογενειακής κυρίως Βίας . Ρώτησαν την εμπειρία μας από  τα περιστατικά που έχει διαχειριστεί το Κέντρο στα 2,5 χρόνια λειτουργίας του, για την εικόνα του θύτη και του θύματος, τις επιπτώσεις που έχει η βία μέσα στην οικογένεια σε όλα τα μέλη και τι θα μπορούσαν εκείνα να κάνουν ως παιδιά όταν αντιληφθούν περιστατικά βίαια τόσο στο άμεσο όσο και στο έμμεσο περιβάλλον τους.
Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα αυτά και  για τον λόγο αυτό ανανεώσαμε το ραντεβού μας για αμέσως μετά τις γιορτές προκειμένου να γίνει μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του θέματος.
Ευχαριστούμε τα παιδιά και την εκπαιδευτικό τους  για την πρωτοβουλία αυτή της επίσκεψης και το ενδιαφέρον που έδειξαν και ευελπιστούμε το παράδειγμα τους αυτό για ενημέρωση, να ακολουθηθεί και από άλλους

X.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια: