... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

«And Everything Nice» («Και όλα τα ωραία»)

Το project «And Everything Nice» («Και όλα τα ωραία») της Hannah Altman από το Pittsburgh των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι μια τολμηρή ανάλυση των προτύπων για την γυναικεία ομορφιά. Η σειρά αποτελείται από γυναίκες σε θλιβερές καταστάσεις.
Τα σωματικά υγρά των εικονιζόμενων γυναικών (συμπεριλαμβανομένου του αίματος, των δακρύων, και του εμετού) έχουν αντικατασταθεί με glitter, προκειμένου να απεικονιστεί η συνεχής έγνοια των γυναικών στην κοινωνία μας. Όπου, χρειάζεται πάντα να φαίνονται ελκυστικές, ανεξάρτητα από το τι πραγματικά τους συμβαίνει την κάθε στιγμή.
Στη σύνθεση, κάθε εικόνα περιλαμβάνει ένα συνηθισμένο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων σε καθημερινές καταστάσεις. Η λάμψη σε αυτές τις εικόνες, στη συνέχεια, ξεχωρίζει γιατί είναι η μόνη πτυχή της φωτογραφίας που διαφέρει. Τα μοντέλα δεν φαίνεται να αναγνωρίζουν το glitter ως κάτι διαφορετικό από οποιοδήποτε φυσικό σωματικό υγρό, το οποίο συμπληρώνει την ιδέα ότι οι γυναίκες έχουν συνηθίσει να πηγαίνουν στα άκρα ώστε να επιτύχουν μια ελκυστική εμφάνιση. 

Η κάμερα της 19χρονης φωτογράφου ρίχνει φως σε καταστάσεις που είναι εντελώς ξένες στο μυαλό κάποιου όταν σκέφτεται μια γυναίκα. Η γυναίκα πρέπει να είναι πάντα αδύνατη, ακόμη και να φτάνει σε σημείο βουλιμίας, να ξυρίζεται διαφορετικά είναι «αηδιαστική», να κλαίει στα κρυφά γιατί είναι ένδειξη αδυναμίας, να βγάζει τα «πετσάκια» μέχρι να ματώσουν τα δάχτυλα της και η πιο φυσική λειτουργία της στην αναπαραγωγική της ηλικία να θεωρείται «βρώμικη». 
Το σίγουρο είναι πως δεν θα δούμε το glitter ξανά, με τα ίδια μάτια…

 

 

 

  

http://www.klik.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: