... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ηχηρό μήνυμα της Μαλάλα για την εκπαίδευση των παιδιών



Η νεαρή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των παιδιών και κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης 2014, Μαλάλα Γιουσαφζάι, απηύθυνε έκκληση για επιπλέον ετήσια χρηματοδότηση ύψους 39 δισεκ. δολαρίων για την παγκόσμια εκπαίδευση, τονίζοντας πως επιθυμεί να συνεχίσει να είναι η «φωνή των παιδιών», ακόμη και αν κλείνει τα 18 της χρόνια την επόμενη εβδομάδα.
«Μόλις 8 ημέρες διακοπής των παγκοσμίων στρατιωτικών δαπανών, αρκούν για να πάνε όλα τα παιδιά στο σχολείο για 12 χρόνια». Στην παραπάνω φράση συμπυκνώνεται το μήνυμά της, στη διεθνή διάσκεψη για την Παγκόσμια Εκπαίδευση που διεξάγεται στο Όσλο.
«Είμαι εδώ ως η φωνή των παιδιών. Αν και η ζωή μου ως παιδί τελειώνει, είναι αρκετά δύσκολο. Όμως, πιστεύω πως δεν υπάρχει όριο ηλικίας για να μιλήσεις για τα δικαιώματα των παιδιών. Ο πατέρας μου το κάνει ως δάσκαλος και εγώ θα συνεχίσω να το κάνω ως γυναίκα. Ως ενήλικος, μπορείς να είσαι η φωνή των παιδιών», ανέφερε η Μαλάλα και κατέληξε: «Εάν 9 χρόνια εκπαίδευσης δεν είναι αρκετά για τα δικά σας παιδιά, τότε δεν είναι αρκετά και για τα παιδιά του υπόλοιπου κόσμου».
Η Μαλάλα έγινε παγκόσμιο σύμβολο έπειτα από τα πυρά που δέχθηκε μέσα σε ένα σχολικό λεωφορείο το 2012 από μέλη του κινήματος των Ταλιμπάν, λόγω της υποστήριξης της στα δικαιώματα των κοριτσιών.

www.unicef.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: