... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ποδοσφαιριστές δημοτικού διδάσκουν την ισότητα (+Gallery)



Διήμερο αθλοπαιδιών ποδοσφαίρου από της ΟΕΣΑ Ροδόπης - Με ευέλικτο πρόγραμμα και μικτές ομάδες αγοριών και κοριτσιών
21 δημοτικά σχολεία από όλο το νομό Ροδόπης και περίπου 360 μαθητές συμμετείχαν τη Δευτέρα και την Τρίτη στους αγώνες αθλοπαιδιάς ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η ΟΕΣΑ Ροδόπης.

Οι αγώνες φέτος χάριν της διευκόλυνσης της συμμετοχής των μαθητών έγιναν πιο ευέλικτοι έχοντας μικρότερη διάρκεια με αποτέλεσμα κάθε σχολείο μέσα σε μία ημέρα να συμμετέχει σε τρεις αγώνες. 

Χρήστος Γαντζίδης «Εδώ μετράει η συμμετοχή, η χαρά, η υπέρβαση, η ισότητα στον αθλητισμό»

Η διαφορά των αγώνων φέτος ήταν ότι έγιναν μικτά παιχνίδια, με τη συμμετοχή αγοριών και κοριτσιών στην ίδια ομάδα, στο πλαίσιο της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό, όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΟΕΣΑ ν. Ροδόπης κ. Χρήστος Γαντζίδης, τονίζοντας ότι «είμαστε λίγο προβληματισμένοι στην αρχή να δοκιμάσουμε αυτό το θεσμό, αλλά τελικά έγινε αποδεκτός από όλους τους μαθητές και βλέπουμε ότι το διασκεδάζουν πολύ».

Ο κ. Γαντζίδης, αφού ευχαρίστησε τη διοίκηση και τον πρόεδρο της ΕΠΣ κ. Μάνο Γαβριηλίδη για την παραχώρηση των γηπέδων της, υπογράμμισε ότι οι αγώνες έγιναν εντελώς δωρεάν χωρίς καμία επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του υπουργείο, με όλους τους γυμναστές να συμμετέχουν ως προπονητές και διαιτητές των αγώνων εθελοντικά.

«Εδώ μετράει η συμμετοχή, η χαρά, η υπέρβαση, η ισότητα στον αθλητισμό. Αυτό είναι το ζητούμενο. Δεν προσπαθούμε να βγάλουμε πρωταθλητές μέσα από αυτούς τους αγώνες. Θέλουμε απλά να δώσουμε τη χαρά της συμμετοχής», ανέφερε τέλος θέλοντας να δώσει το μήνυμα των αθλοπαιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: