... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ζητά εθελοντές

Φωτογραφία του χρήστη ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97.5.

To ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ζητά εθελοντές καθηγητές για μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, γυμναστικής, εικαστικών και θεάτρου στη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ που λειτουργεί μέσα στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Ειρήνη Τσαλέρα στα εξής τηλέφωνα: 6972292864 και 2103847700.
Το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ (στεγνό πρόγραμμα χωρίς υποκατάστατα) παρέχει υπηρεσίες στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού Αγ.Παύλος, στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού ,στις Δικαστικές (αντρικές) Φυλακές Κορυδαλλού ,στις Γυναικείες Φυλακές ΕλεώναΘηβώνκαι στη Λιβαδειά με τη λειτουργία Συμβουλευτικών Κέντρων και Θεραπευτικών Κοινοτήτων.
Στις Γυναικείες και στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού καθώς και στις Γυναικείες Φυλακές στον Ελεώνα Θηβών, λειτουργεί ομώνυμη θεραπευτική Κοινότητα σε ειδικά παραχωρημένο χώρο. Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει υπηρεσίες θεραπείας, εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Μέσα στο δύσκολο περιβάλλον της φυλακής, τα μέλη χτίζουν το καινούριο τους σπίτι με θεμέλια την αλληλεγγύη, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τις καθαρές και ειλικρινείς σχέσεις .Με όχημα την αυτογνωσία, τη συνέπεια και την ποιότητα σε κάθε δραστηριότητα της καθημερινότητας ,τα μέλη της κοινότητας μαθαίνουν να διαχειρίζονται και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να νιώθουν δυνατά, αξιοπρεπή και υπεύθυνα για κάθε επιλογή τους.
Η επανένταξη στην κοινωνία ξεκινάει μέσα από τις κοινότητες των φυλακών .Πραγματοποιούνται μαθήματα για απολυτήριο Γυμνασίου και Λυκείου,μαθήματα Η/Υ, Αγγλικών και Ελληνικών για τους αλλοδαπούς. Παράλληλα ,υπάρχει δημιουργική απασχόληση (μαθήματα φωτογραφίας, θεάτρου, ζωγραφικής, χορού κλπ). Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι ενταγμένα μαθήματα γυμναστικής και μαγειρικής ώστε η ποιότητα στη διατροφή να συνδυάζεται με την σωματική ευεξία .
Η δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα κινητοποιήσουν τα μέλη του προγράμματος να αναζητήσουν ποιοτική ψυχαγωγία και σωστή διαχείριση του ελεύθερου χρόνου τους, ενισχύει την πεποίθηση των θεραπευτών για ενεργούς πολιτιστικά πολίτες.
Στο Κέντρο της Αθήνας διαθέτει Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης (ΚΥ και ΚΕ)όπου παραπέμπονται αποφυλακιζόμενοι χρήστες και πρώην χρήστες ουσιών.
Με δεδομένο το ιστορικό των μελών , ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην συνεχή επαφή τους με την ευρύτερη κοινότητα, μέσα από επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες.
Μέσα στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης κι ολοκληρωμένης θεραπευτικής παρέμβασης εντός και εκτός του σωφρονιστικού πλαισίου, οι λειτουργίες του τμήματος εκπαίδευσης έχουν ως στόχο την εκπαιδευτική, κοινωνική, και επαγγελματική επανένταξη των ανθρώπων, την καλλιέργεια των δεξιοτήτων εκείνων που θα τους βοηθήσουν να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους, να ονειρευτούν και να σχεδιάσουν το μέλλον τους.
Στο νεοκλασικό και διατηρητέο κτήριο της οδού Δροσοπούλου στην Κυψέλη, οι άνθρωποι που αποφυλακίζονται βρίσκονται σ’ ένα οικείο περιβάλλον με ανθρώπους που παλεύουν και αγωνίζονται για μια ζωή καθαρή, αξιοπρεπή και απαλλαγμένη από εξαρτήσεις. Για να φτάσουν κοντά σε αυτό που ονειρεύονται ,η κοινότητα τούς βοηθάει να διεκδικήσουν τη ζωή ¨επί ίσοιςόροις’’ σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας. Θεραπευτικές , εκπαιδευτικές διαδικασίες καθώς και επαγγελματική κατάρτιση έχουν ως στόχο την πλήρη επανένταξη του ατόμου στην κοινωνία ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση, τις γνώσεις ,την κουλτούρα και την κριτική ικανότητα του κάθε μέλους.
Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός …
Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες….
Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ικανότητες και δεξιότητες…
Κάθε άνθρωπος δικαιούται το καλύτερο…..
Κάθε άνθρωπος νιώθει δυνατός όταν ανήκει σε μια ομάδα….
Κάθε άνθρωπος είναι ένας μικρός κόσμος ….
Το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ τον βοηθάει να ανοίξει τα φτερά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: