... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Τα τατουάζ των γυναικών της Συρίας: Τι σημαίνουν τα σύμβολα στο πρόσωπό τους [εικόνες]


Τα τατουάζ των γυναικών της Συρίας: Τι σημαίνουν τα σύμβολα στο πρόσωπό τους [εικόνες]


Η φωτογράφος του National Geographic Τζόντι Χίλτον, επισκέφθηκε ένα καταφύγιο Σύρων προσφύγων στην Τουρκία, στα σύνορα με το Κομπάνι και απαθανάτισε τις τελευταίες γυναίκες που έχουν στο πρόσωπο και τα χέρια τους τα χαρακτηριστικά τατουάζ.
Ηλικιωμένες οι περισσότερες, απέκτησαν τα τατουάζ στην παιδική ή και βρεφική τους ηλικία, από κάποιο συγγενικό πρόσωπο.
Τα πιο συχνά σύμβολα είναι ανάποδα V, ή γήινα σύμβολα όπως ο Ηλιος, το φεγγάρι και τα αστέρια, τελείες και κλαδιά, ειδικότερα στα χέρια και στο σαγόνι.
Οπως εξηγεί ο Εθνομουσικολόγος Φέθι Καρτσέλι, τα σύμβολα με τα κλαδιά είναι ευχές για γονιμότητα και δύναμη. Τα σύμβολα V είναι φυλετικά αναγνωριστικά, το μέγεθος του συμβόλου αντιστοιχεί στο μέγεθος της οικογενειακής ομάδας.
Τα τατουάζ που κατεβαίνουν από το χείλος προς το πηγούνι είναι για να βγαίνει γλυκύτητα από το στόμα της γυναίκας όταν μιλάει. Το τατουάζ ανάμεσα στα μάτια προσφέρει προστασία απέναντι στο ναζάρ, το κακό μάτι. Ενα φεγγάρι δίπλα από το πλάι του ματιού μπορεί να σημαίνει ότι η γυναίκα ή η οικογένειά της έγιναν Ισλαμιστές από γιαζιντιστές, αλλά εξακολουθούν να τηρούν ορισμένες από τις θρησκευτικές παραδόσεις τους.
Μερικές γυναίκες είχαν επίσης τατουάζ σε «μυστικούς τόπους,« όπως και στον αστράγαλο, το λαιμό, και ακόμη και το στήθος. Κυρίως οι γυναίκες λένε ότι έγιναν για καλλωπισμό, αλλά κάποιοι ειδικοί λένε ότι πραγματικά όμορφες γυναίκες έκαναν μερικές φορές βαριά τατουάζ για να χαλάσουν την ομορφιά τους και να προστατευθούν από το κακό μάτι.
      

     

     

http://www.iefimerida.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια: