... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ποιες είναι οι ιδανικές χώρες για να ζει μια γυναίκα. Η Ελλάδα πάντως όχι .

Magnify Image

Το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων παγκοσμίως αναδεικνύει έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με τις σκανδιναβικές χώρες να κρατάνε, όπως ήταν αναμενόμενο τις πέντε πρώτες θέσεις. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Υεμένη, το Πακιστάν, το Τσαντ, η Συρία και το Μάλι.   Στον τομέα «ισότητα» δεν τα πάει καλά ούτε η Ελλάδα που βρίσκεται στην 81η θέση, πέφτοντας πολλές θέσεις από το 2006.   Οι χώρες κρίθηκαν με βάση ορισμένα κριτήρια όπως οι δείκτες των γυναικών για την υγεία, η πολιτική τους ενδυνάμωση, η συμμετοχή τους στην οικονομία της χώρας τους και το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση.   

Magnify Image
H κατάταξη στο δεύτερο πίνακα αφορά στο κλείσιμο της "ψαλίδας" μεταξύ των δύο φύλων 

Παρά τις τεράστιες διαφορές μεταξύ των χωρών το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προειδοποιεί ότι καμία χώρα δεν έχει κλείσει πλήρως το χάσμα των δυο φύλων.   Σημειώνεται πάντως ότι η θέση των γυναικών βελτιώνεται σε όλο τον κόσμο, συνολικά, ενισχυμένη από την αύξηση του αριθμού που έχει πρόσβαση σε θέσεις εργασίας και την οικοδόμηση της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική ζωή της χώρας τους. Παραμένουν όμως οπισθοδρομικές πραγματικότητες με τις γυναίκες να αγωνίζονται για την πρόσβαση στην εκπαίδευση και την κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη σε μια σειρά από αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ οι ανισότητες των μισθών εξακολουθούν να υφίστανται σχεδόν παντού.

 Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: