... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

2 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα Μη-Βίας

nonviolence
Μαχάτμα Γκάντι: ¨"Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους είμαι έτοιμος να πεθάνω, αλλά κανείς λόγος για να σκοτώσω"

 Μήνυμα Μπαν Κι-Μουν, Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ:
"Στη φετινή Διεθνή Ημέρα Μη Βίας, τιμούμε τη φιλοσοφία του αείμνηστου Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος με το παράδειγμά του απέδειξε ότι οι ειρηνικές διαμαρτυρίες μπορούν να πετύχουν πολύ περισσότερα από ό, τι η στρατιωτική επιθετικότητα.
Οι αρχές που κατοχυρώνονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που εγκρίθηκε το 1948, το έτος  θανάτου του Γκάντι, οφείλουν πολλά στα πιστεύω του.
565707Σε αυτή τη στιγμή της αυξημένης σεκταριστικής βίας και της απρόκλητης καταστροφής των πολιτιστικών χώρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι επίκαιρο να θυμηθούμε την πρόσκληση του Γκάντι για ειρήνη και συμφιλίωση, καθώς και την προειδοποίησή του ότι το «οφθαλμός αντί οφθαλμού καταλήγει στο να κάνει όλο τον κόσμο τυφλό.»
Πρέπει να καλλιεργήσουμε το πνεύμα της ειρήνης, χτισμένο στο διάλογο και την κατανόηση, για να ζούμε μαζί σε αρμονία και σεβασμό και να γιορτάζουμε την πλούσια πολυμορφία της ανθρωπότητας.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο εργαλείο από την εκπαίδευση για την ενίσχυση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την προώθηση μιας κουλτούρας μη-βίας και την οικοδόμηση μιας βιώσιμης ειρήνης. Μέσω της εκπαίδευσης, μπορούμε να δημιουργήσουμε νέους τρόπους για να συνβιώνουμε με τον άλλο και τον πλανήτη. Η εκπαίδευση μπορεί επίσης να θέσει τα θεμέλια για την ανάπτυξη νέων μορφών της παγκόσμιας ιθαγένειας και της αλληλεγγύης που είναι τόσο απαραίτητες στον σημερινό κόσμο.
Σε αυτή την Ημέρα Μη-Βίας, καλώ όλους τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις της μισαλλοδοξίας, να προωθήσουν την παγκόσμια ιθαγένεια και να σφυρηλατήσουν την ανθρώπινη αλληλεγγύη, βασισμένοι στη φιλοσοφία της μη-βίας του Μαχάτμα Γκάντι."


Δεν υπάρχουν σχόλια: