... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Θύελλα αντιδράσεων από τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου: «Γυναίκες σταματήστε να γελάτε δημοσίως»

Θύελλα αντιδράσεων από τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου: «Γυναίκες σταματήσ

«Οι γυναίκες δεν πρέπει να γελάνε δυνατά σε δημόσιους χώρους». Αυτή η έκφραση ειπώθηκε από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος τόνισε ότι μία γυναίκα θα πρέπει να διατηρεί μία ηθική ορθότητα, προκαλώντας σάλο με τα λεγόμενά του.
Ο Αρίντς στην ομιλία του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην εκλογική του περιφέρεια, ανέφερε επίσης οι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θα πρέπει να γνωρίζουν τι είναι ευπρεπές και τι όχι.
«Ο άνδρας πρέπει να είναι ηθικός, η γυναίκα επίσης. Αυτή πρέπει να γνωρίζει τι είναι ευπρεπές και τι δεν είναι. Δεν πρέπει να γελάει δυνατά μπροστά σε όλον τον κόσμο, είναι αναγκαίο να διατηρεί την ευπρέπειά της κάθε στιγμή» ανέφερε με αποτέλεσμα να δεχθεί άπειρα αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες κατήγγειλαν την κατάφωρη επέμβαση του τουρκικού καθεστώτος στην ιδιωτική ζωή.

Ο Μπουλέντ Αρίντς

«Πού είναι τα κορίτσια μας, που όταν κάποιος τα κοιτάξει στο πρόσωπο, σκύβουν το κεφάλι και κοιτούν αλλού;» αναρωτήθηκε ο Αρίντς.
«Σταματήστε να μάς κάνετε μάθημα ηθικής, αντ΄αυτού δώστε τον λογαριασμό για τα χρήματα που έχετε κλέψει» ήταν ένα από τα πολλά σχόλια που έγιναν στο Twitter.
«Δεν μπορώ παρά να σκάσω στα γέλια...», έγραψε μία κοπέλα.
Οι δηλώσεις του Μπουλέντ Αρίντς έλαβαν και πολιτικές διαστάσεις, με τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές Εκμελεντίν Ιχσάνογλου να σχολιάζει στο Twitter: «Πράγματι έχουμε ανάγκη να ακούμε το χαρούμενο γέλιο των γυναικών».
Δέκα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται για πρώτη φορά με άμεση ψηφοφορία, οι δηλώσεις του Μπουλέντ Αρίντς, που δεν χάνει ευκαιρία να δίνει συμβουλές καλής συμπεριφοράς ,σύμφωνα με τις διδαχές του κορανίου, έλαβαν και πολιτικές διαστάσεις. «Πράγματι, έχουμε ανάγκη να ακούμε το χαρούμενο γέλιο των γυναικών», έγραψε στο Twitter ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές Εκμελεντίν Ιχσάνογλου


http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: