... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Πραγματοποιήθηκε η δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων "Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει - Προβολή ταινιών μικρού μήκους για την Έμφυλη Βία" .


  

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού κατά της έμφυλης βίας και την ενημέρωση του για το υποστηρικτικό Δίκτυο Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ και με σύμμαχο την Τέχνη  ως σημαντικό εργαλείο  για κοινωνική αλλαγή, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων  σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους Δράμας και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θήβας (ΔΗΚΕΘ)- Κινηματογράφος Σόνια πραγματοποίησε, την Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 22,  την δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης  "Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει - Προβολή ταινιών μικρού μήκους για την Έμφυλη Βία" .

Οι ψεύτικες ειδήσεις οι οποίες κατακλύζουν το Διαδίκτυο (Fake News),η προσπάθεια μιας ομάδα Φιλιππινέζων οικιακών εργατριών στην Κύπρο που προετοιμάζει ένα διαγωνισμό ομορφιάς(Every Sunday) ,η αμφισβήτηση μιας σεξουαλικής κακοποίησης (Testing Greta) και μια ασυνήθιστη, γεμάτη ανατροπές ιστορία ενδοοικογενειακής βίας (Noir Project, The) ήρθαν στην επιφάνεια ,μέσω τεσσάρων βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ Δράμας με θεματική την Βία.

Από τις 19:00 στον χώρο του κινηματογράφου, λειτούργησε έκθεση έργων με θέμα την γυναίκα και την βία, από παλαιότερες δράσεις του Κέντρου οι οποίες είχαν γίνει διαδικτυακά λόγω Πανδημίας ,ενώ το εργαστήρι ραπτικής ,από γυναίκες της Προσφυγικής Δομής Θήβας με την συνδρομή του ΔΟΜ-ΙΟΜ , απέφερε μηνύματα ενθάρρυνσης και ενδυνάμωσης για όλες τις γυναίκες . Κατά την διάρκεια της δράσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την αντιμετώπιση της βίας και το υποστηρικτικό δίκτυο Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων καθώς και από τα σποτάκια που προβάλλονταν στην μεγάλη οθόνη και  την διανομή έντυπου υλικού.

Πολλές ευχαριστίες στο κοινό που παραβρέθηκε και σε αυτή την δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου καθώς και στους συνεργαζόμενους φορείς.


 



























Δεν υπάρχουν σχόλια: