... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

«Η αγάπη κάνει την οικογένεια» -Η καμπάνια για τα δικαιώματα των ομόφυλων οικογενειών

 Η νέα καμπάνια από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο.

Όπου υπάρχει αγάπη, όλα είναι δυνατά και αυτό θέλει να τονίσει η νέα καμπάνια με τίτλο «Η αγάπη κάνει την οικογένεια». Βασική προϋπόθεση για μια οικογένεια είναι η αγάπη και όμως, βλέπουμε πως στην χώρα μας, οικογένειες με γονείς ίδιου φύλου δεν απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τις ετερόφυλες οικογένειες.

Η ομόφυλη οικογένεια στην Ελλάδα είναι ανυπεράσπιστη νομικά σε αντίθεση με άλλες χώρες -ευρωπαϊκές και μη- στις οποίες έχουν αναγνωριστεί τα δικαιώματα του γάμου και της τεκνοθεσίας για ομόφυλα ζευγάρια.

Πρακτικά στη χώρα μας δεν αναγνωρίζεται η από κοινού γονεϊκότητα μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Ένα παιδί, ενώ μπορεί να μεγαλώνει με τους δύο γονείς, το κράτος αναγνωρίζει μόνο τον έναν ως γονέα, τον βιολογικό. Ο δεύτερος γονέας δεν έχει κανένα νομικό δικαίωμα.

Αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα δεν μπορεί να συνοδεύσει το παιδί του σε γιατρούς ή να το παραλάβει από το σχολείο και δεν έχει δικαίωμα επιμέλειας σε περίπτωση που ο βιολογικός -αναγνωρισμένος από το κράτος- γονέας φύγει από τη ζωή.

Στην προσπάθεια της αναγνώρισης των δικαιωμάτων αυτών, λοιπόν, η Στέγη με τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, την Google και το Athens Pride, είναι δίπλα στη ΛΑΟΤΚΙ+ κοινότητα και όλοι μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό ένα καλύτερο αύριο, με ίδια δικαιώματα για όλους, ανεξαρτήτως διαφορετικότητας.

Άλλωστε, αν κανείς σκεφτεί τί είναι πραγματικά οικογένεια, θα συνειδητοποιήσει πως η παρουσία, η φροντίδα και η αγάπη είναι τελικά και τα πιο «πολύτιμα» συστατικά της -και όχι το DNA.

Δείτε το βίντεο της καμπάνια παρακάτω «Η αγάπη κάνει την οικογένεια»

                  

Δεν υπάρχουν σχόλια: