... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Οι σημαιοφόροι θα στείλουν μηνύματα ισότητας και δικαιοσύνης στην τελετή έναρξης

 



Οι χώρες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες αναμένεται να δείξουν την υποστήριξή τους στην ισότητα των φύλων και τη φυλετική δικαιοσύνη αύριο Παρασκευή, με τις επιλογές των αθλητών που θα κρατούν τις σημαίες στην τελετή έναρξης.

 Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως είναι ήδη γνωστό, άλλαξε τους κανόνες και ζήτησε από την Ολυμπιακή Επιτροπή της κάθε χώρας να επιλέξει δύο σημαιοφόρους, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει την ισότητα των φύλων στους Αγώνες του Τόκιο.

 Ο «χρυσός» κωπηλάτης, Μοχάμεντ Καρίμ Σμπίχι, θα είναι ο πρώτος μουσουλμάνος που θα φέρει τη βρετανική σημαία στους Αγώνες, μαζί με την Χάνα Μάιλς.
 «Είναι μεγάλη τιμή να προσκαλούμαι να είμαι ο σημαιοφόρος της ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας» δήλωσε ο Σμπίχι.
 «Είναι μια εμβληματική στιγμή στο Ολυμπιακό κίνημα, οι άνθρωποι θυμούνται αυτές τις εικόνες».

 Οι Αυστραλοί Κέιτ Κάμπελ και Πάτι Μιλς θα βρεθούν και οι δύο στους τέταρτους Ολυμπιακούς Αγώνες τους. Ο Μιλς, ένας μπασκετμπολίστας που παίζει για τους Σαν Αντρόνιο Σπερς στο NBA, θα είναι ο πρώτος ιθαγενής Αυστραλός που επελέγη να φέρει τη σημαία στην τελετή έναρξης.
 «Είναι ταυτότητα, σου δίνεται η δυνατότητα να δείξεις ποιος είσαι σε ολόκληρο τον κόσμο» είπε ο Μιλς. «Είναι ένα από αυτά τα πράγματα που σε κάνουν να είσαι υπερήφανος για το ποιος είσαι. Έχουμε σίγουρα διανύσει πολύ δρόμο για τον αθλητισμό της Αυστραλίας και είναι ξεχωριστό».

 Η ομάδα των ΗΠΑ θα εκπροσωπηθεί από την 40χρονη μπασκετμπολίστρια, Σου Μπερντ, και τον παίκτη του μπέιζμπολ -με καταγωγή από την Κούβα- Έντι Άλβαρεζ, ο οποίος κατέκτησε επίσης ένα ασημένιο μετάλλιο σε πατινάζ ταχύτητας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014.

 Για την Ολλανδία, θα είναι ο 36χρονος Ολλανδός σπρίντερ, Τσουράντι Μαρτίνα, από το Κουρασάο, και η 16χρονη σκέιτμπόρντερ Κιτ Ολντενμπέουβινγκ. Είναι το γηραιότερο και το νεότερο μέλος της Ολλανδικής Ολυμπιακής ομάδας.

 Στην περίπτωση του Βελγίου, οι δύο θα αντιπροσωπεύουν επίσης το γλωσσικό χάσμα της χώρας, καθώς πρόκειται για την αθλήτρια του επτάθλου, Νάφι Τιάμ, η οποία μιλάει γαλλικά, και τον παίκτη του χόκεϊ, Φέλιξ Ντενάγερ, που μιλάει ολλανδικά.

 «Τι τιμή!» έγραψε σε ποστάρισμά της η μαύρη σπρίντερ, Μουτζίνγκα Καμπουντζί με ένα emoji της ελβετικής σημαίας στο Instagram μετά την επιλογή της μαζί με τον αθλητή της ξιφασκίας, Μαξ Χάιντσερ.
«Όταν ξεκίνησα τον αθλητισμό ως παιδί, η παρουσία μου στους Ολυμπιακούς δεν ακούστηκε ποτέ ρεαλιστική. Σήμερα, ετοιμάζομαι για τους τρίτους Ολυμπιακούς Αγώνες μου και αυτή η τιμή κάνει την εμπειρία ακόμα πιο ξεχωριστή» συμπλήρωσε.

 Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής θα είναι η Αννα Κορακάκη και ο Λευτέρης Πετρούνιας.

 A. Bαζογιάννης


https://www.amna.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: