... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

CinEquality: Open-Air Cinema Athens

 



Το υπαίθριο σινεμά με τίτλο “CinEquality” θα λάβει χώρα στο Γκάζι στον πολυχώρο του Μεταλλουργείου την Παρασκευή 18 Ιουνίου και ώρα 21:30, όπου θα προβληθεί η ταινία με τίτλο «Μια ημέρα για όλον τον κόσμο».

Η ταινία αφηγείται τις ιστορίες Ελληνίδων και μεταναστριών που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, θυμάτων έμφυλης βίας και σεξουαλικής κακοποίησης, που αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να ξεφύγουν από το τοξικό περιβάλλον. Κάθε χρόνο το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο WeFor αφιερώνεται σε μία ευαίσθητη για τα ελληνικά δεδομένα θεματική, μέσω ενός πολύμορφου διαλόγου, ώστε να τονίζονται οι νέες απόψεις και να προβάλλονται οι διαφορετικές προσεγγίσεις προς αυτή.

Για το 2021 η καμπάνια του WeFor “WeForWomen” έχει επίκεντρο τη Γυναίκα και την Ισότητα των Φύλων. Οι διακρίσεις μπορεί να έχουν στόχο συγκεκριμένο φύλο, η αντιμετώπιση αυτών όμως μας αφορά όλους.

Η αγάπη των νέων για τον κινηματογράφο και η συναισθηματική ταύτιση του κοινού με τις ιστορίες που αυτός προβάλλει, ανοίγουν ένα νέο πεδίο δραστηριοποίησης, που επιτρέπει στο WeFor να τον αξιοποιήσει προς τον δρόμο της ισότητας των φύλων.

Πριν από την προβολή της ταινίας και ώρα 20:30, θα διεξαχθεί μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με θέματα ισότητας στη χώρα μας αλλά και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τέχνη στην αντιμετώπιση φαινομένων ανισότητας. 

Στη συζήτηση θα συμμετέχει η κα Ζέτα Δούκα που πρωτοστάτησε τόσο στον χώρο της τέχνης όσο και στην εκκίνηση του κινήματος #metoo στη χώρα μας, η σκηνοθέτις κα Μαριάννα Οικονόμου και η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, κα Γιάννα Χορμόβα. 

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Ευσταθίου.

Το “CinEquality: Open Air Cinema Athens” θα λάβει χώρα υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων. Τα έσοδα από τις προσκλήσεις θα διατεθούν στους Γιατρούς του Κόσμου και συγκεκριμένα στη δομή φιλοξενίας “Ραμόνα”. Η δομή αυτή είναι υπεύθυνη για τη φιλοξενία αστέγων γυναικών και μητέρων με παιδιά.

Μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας με ένα συμβολικό ποσό από 3 έως 10 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.wefor.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: