... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Global Female Leaders Outlook 2020

 

Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η ειδική έκδοση της έρευνας “Global Female Leaders Outlook  - COVID-19 Special Edition” από την KPMG στη Γερμανία. Από την έρευνα προκύπτει ότι οι γυναίκες σε ηγετικές θέσεις βλέπουν την πανδημία ως μια ευκαιρία για επίτευξη ισότητας των δύο φύλων στα διοικητικά συμβούλια, αλλά και τις ομάδες διοίκησης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Σεπτέμβριο έως τις 15 Οκτωβρίου του 2020 και συμμετείχαν σε αυτή περίπου 700 γυναίκες σε ηγετικές θέσεις από 52 χώρες. 

Τα βασικά ευρήματα περιλαμβάνουν:

  • Ο πολλαπλασιασμός των νέων εργαλείων ψηφιακής επικοινωνίας και συνεργασίας, παράλληλα με μια αυξανόμενη προσέλκυση του ταλαντούχου δυναμικού, τα οποία η προσφέρει η εργασία εξ’ αποστάσεως, μπορεί να λειτουργήσουν ως καταλύτης για την ισότητα των φύλων.

  • Η θετική επίδραση αποτελεί κορυφαίο κίνητρο για τις γυναίκες σε ηγετικές θέσεις σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα για την ατζέντα της ποικιλομορφίας και της ένταξης (diversity and inclusion), καθώς και της κλιματικής αλλαγής.

  • Οι γυναίκες σε ηγετικές θέσεις έχουν δει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων τους να επιταχύνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά υπάρχει ακόμη περιθώριο βελτίωσης των διαδικασιών καινοτομίας και εκτέλεσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: