... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Ένας οδηγός για την Ευρώπη: Η προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών σε περιόδους της πανδημίας του κορονοϊού και οι συνέπειές της.

     

 Η πανδημία του κορονοϊού έχει αυξήσει τα επίπεδα ανασφάλειας και βίας κατά των γυναικών σε ολόκληρη την Ευρώπη και κινδυνεύει να επιδεινώσει τις ανισότητες μεταξύ των φύλων και τα επίπεδα διακρίσεων, όπως προειδοποιεί ο οδηγός που δημοσιεύτηκε από τη Διεθνή Αμνηστία, το Women's Link Worldwide και την International Planned Parenthood Federation.

Η πανδημία COVID-19 έχει ξεχωριστό αντίκτυπο στις γυναίκες και τα κορίτσια που είναι τόσο άμεση όσο και που ενέχει τον κίνδυνο επιδείνωσης του προϋπάρχοντος φύλου και άλλων εντεινόμενων ανισοτήτων. Αυτή η κρίση έχει αποκαλύψει τις διαρθρωτικές και συστημικές διακρίσεις που αντιμετωπίζουν εδώ και πολύ καιρό γυναίκες και κορίτσια και οι οποίες τώρα επηρεάζονται διαφορετικά και δυσανάλογα από την πανδημία. Εάν δεν προστατεύονται τα δικαιώματά τους, ακούγονται οι φωνές τους και ικανοποιούνται οι ανάγκες τους, θα στερούνται περαιτέρω της δικαιοσύνης. 

Οι Ευρωπαίοι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων πρέπει να αντιμετωπίσουν τόσο τον άμεσο όσο και τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο της πανδημίας εφαρμόζοντας πολιτικές και άλλα μέτρα για την εξάλειψη περαιτέρω αδικιών και ανισοτήτων.

Διαβάστε τον οδηγό στα αγγλικά εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: