... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Κατατέθηκε η νέα «Στρατηγική για την Ισότητα των Φύλων 2020 – 2025» της Ε.Ε.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ...

Μπορεί να έχει παραλύσει η λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών από το ζήτημα το κορωνοϊού, όμως στις 5|03 η Επίτροπος για την Ισότητα, Helena Dalli (Μάλτα), με την θερμή υποστήριξη της Προέδρου της Ε.Ε., Ursula von der Leyen (Γερμανία), κατέθεσε την πολιτική που προτείνει η νέα ηγεσία (ευρωεκλογές 2019) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την βελτίωση της κατάσταση στον τομέα της Ισότητας των Φύλων. Θα εφαρμοστεί από το 2020 έως το 2025 και αφορά σχεδόν σε όλους τους τομείς.


Προτείνεται να υιοθετηθεί από όλα τα Κράτη – Μέλη, αλλά και να εφαρμοστεί οριζόντια σε όλες τις πολιτικές που θα προωθήσει κατά την ίδια περίοδο κάθε τομέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Εργασία, Οικονομία κλπ). 

Να θυμίσουμε ότι το νέο σχέδιο πολιτικής είχε δεσμευτεί να καταθέσει η αρμόδια Επίτροπος κατά την διάρκεια της ακρόασης της από την Επιτροπή Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου FEMM, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων της το Φθινόπωρο του 2019.



Δεν υπάρχουν σχόλια: