... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ρόδος:Δράση στο κέντρο της πόλης για τη βία κατά των γυναικών

                   



Σε μια πρωτότυπη δράση με ένα ανατριχιαστικό μήνυμα προχώρησε νωρίτερα σήμερα, η ομάδα ΓΕ.ΦΗ.ΡΑ. μαζί με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Ρόδου, προκειμένου να καταγγείλουν τη βια κατά των γυναικών. 
Ζευγάρια παπούτσια τοποθετήθηκαν σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, μαζί με ρούχα αδειανά, συμβολίζοντας εκείνες τις γυναίκες που δεν είναι πια κοντά μας και υπήρξαν θύματα βίας. 
Αφορμή για τη δράση αυτή είναι τόσο τα ανησυχητικά νούμερα κακοποίησης γυναικών που είχαμε και το 2019 σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά όπως δήλωσε στη "Ροδιακή" η εκπρόσωπος της ομάδας ΓΕ.ΦΗ.ΡΑ. κ. Νάντια Σαρρή, και η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Η σημερινή δράση όμως ήταν προπομπός για τη θεατρική παράσταση  που θα παρουσιάσει η ομάδα ΓΕ.ΦΗ.ΡΑ. στο πλαίσιο αυτό, στις 26 και 27 Φεβρουαρίου στο Δημοτικο Θέατρο Ρόδου, με τίτλο "Κοκκινοσκουφίτσα: το τέλος της αθωότητας". 
Μετά τη δεύτερη παράσταση θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για το θέμα της βίας κατά των γυναικών. 
Ώρα έναρξης 21:00, είσοδος ελεύθερη, κατάλληλο για άνω των 16 ετών.
Συντελεστές: 
Κείμενο Νάντια Σαρρή
Σκηνοθεσία Σουζάνα Καρδούλια
Ερμηνεία Θάλεια Οικονόμου
Μουσική Λεωνίδας Σακελλαρίδης 
Σκηνικά- κοστούμια Βίβιαν Μεσσίνη




Δεν υπάρχουν σχόλια: