... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Οι φωτογραφίες των πρώτων κρατούμενων γυναικών του περασμένου αιώνα...

                                        


Mug shots ονομάζονται οι φωτογραφίες, ανφάς και προφίλ, που βγάζει η αστυνομία σε όσους πολίτες συλλαμβάνονται για κάποιο αδίκημα.  
Αυτές οι κυρίες συνελήφθησαν την περίοδο μεταξύ 1880 και 1930 στην μακρινή Αυστραλία και φυσικά στήθηκαν στον μαυροπίνακα για την καθιερωμένη φωτογραφία.   
Η Lillian May Southwell Boland προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα με την κατηγορία της συνωμοσίας για την διάπραξη άμβλωσης!! 
Η Marjorie Day συνελήφθη για  ληστεία. 
Η Mary Harris, με άγνωστη αιτία σύλληψης. 
Η Mary Rubina συνελήφθη ενώ… διέπραττε το αδίκημα της άμβλωσης! Η Kathleen Ward συνελήφθη επειδή ήταν πιωμένη, για μη πρέπουσα συμπεριφορά, δηλ. βωμολοχία και  κλοπή. 
Η Kate Ellick συυνελήφθη για… αλητεία! H Leslie Selina αντιμετώπιζε το αδίκημα της διγαμίας. Το ίδιο και η Margaret Lee Teale. 
H May Smith κατηγορήθηκε για εμπορεία ναρκωτικών. Η May Esthel Foster συνελήφθη για διάρρηξη. 
Η Lillian Sproule κατηγορήθηκε για εμπορεία κοκαΐνης. ...


https://www.mixanitouxronou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: