... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

«Αλληγορία της Φυσικής» το σεξιστικό φυλλάδιο στα σχολεία, απαντά ο συγγραφέας του και η Ένωση Φυσικών

                           «Αλληγορία της Φυσικής» το σεξιστικό φυλλάδιο στα σχολεία, απαντά ο συγγραφέας του και η Ένωση Φυσικών

Ακολουθεί το επίμαχο «σεξιστικό» κείμενο:
Ο Ιορδάνης είναι φουλ ερωτευμένος με τη Μάγδα, όμως φαίνεται δύσκολη η πολιορκία καθότι έχουν αναπτυχθεί αμυντικοί μηχανισμοί στις πολεμίστρες και επιπλέον υπάρχει μία τάφρος αναστολών που περιβάλλει το φρούριο η οποία φαίνεται δύσκολο να υπερπηδηθεί !
Έτσι λοιπόν με την πρώτη ευκαιρία κινείται ολοταχώς προς τη Μάγδα και εκδηλώνει με όλους τους τρόπους την επιθυμία να εκδηλωθεί ο ηλεκτρισμός που έχει γι αυτή. Όμως η Μάγδα αμύνεται, προβάλει εμπόδια και προφασίζεται ότι δεν είναι του χαρακτήρος της να ενδίδει πάραυτα σε κάθε φέρελπι νέο ο οποίος την πολιορκεί !
Απογοητευμένος πλέον αποφασίζει να εγκαταλείψει την πολιορκία καθότι ο επιθετικός στρατός του έχασε πλέον το κατακτητικό ενδιαφέρον και σκέφτεται την υποχώρηση !

Τότε τι παρατηρεί όλος έκπληξη ! Η Μάγδα ανοίγει από μακριά τις πύλες του κάστρου και δίνει διαταγή στους πολεμιστές της να επιτρέψουν την είσοδο στον πολιορκητή !
Ετοιμάζει λοιπόν πάλι το στρατό του, και με διθυραμβικά άσματα νίκης ετοιμάζεται για την είσοδο στο βασίλειο της Μάγδας !
Και τότε πάλι ξανά τα ίδια. Το σκέφτεται, δεν ξέρει λέει αν ταιριάζουν, κουβέντα να γίνεται δηλαδή !

Αυτό επαναλήφθηκε αρκετές φορές πράγμα που εξέφραζε την εκπληκτική ομοιότητα με τον κανόνα του Lenz στη φυσική, σύμφωνα με τον οποίο όταν πλησιάζει ένας μαγνήτης σε ένα πηνίο, τότε αυτό αντιδρά και απωθεί το μαγνήτη.
Όταν όμως ο μαγνήτης απομακρύνεται “απογοητευμένος” από το πηνίο, τότε αυτό πάλι αντιδρά ζητώντας του να γυρίσει πίσω. Όταν όμως γυρίζει, πάλι το πηνίο αντιδρά απωθώντας κ.ο.κ.



Με άλλα λόγια το πηνίο δεν ξέρει τι θέλει !


Από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών λήφθηκε η  απάντηση σε σχέση με ρεπορταζ του site Άλφα Βήτα   με τίτλο "Και σεξιστικά φυλλάδια...Φυσικής στα σχολεία!"  
Στόχος ήταν η εκλαΐκευση της Φυσικής ώστε να επικοινωνηθεί η επιστήμη και στους μη ειδικούς γνώστες, αναφέρει ο συγγραφέας του.

Στην απάντηση, ο κ.Κωνσταντίνος Παπαγιαννούλης, αναφέρει:"Είμαι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Με την ΕΕΦ έχω επανειλημμένα έρθει σε αντίθεση απόψεων με αφορμή το θέμα «Πέτρου Ζωγράφου». 
Αυτό δεν οδήγησε την ΕΕΦ στη διαγραφή μου, ούτε και εγώ θέλησα να αποχωρήσω παρά την αντίθετη άποψη μου επί του συγκεκριμένου θέματος.

Η μη διαγραφή μου, αναδεικνύει την πραγματικά δημοκρατική νοοτροπία με την οποία η ΕΕΦ αντιμετωπίζει τις όποιες πιθανές αντιθέσεις των μελών της.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΕΦ με ενημέρωσε προσφάτως για την κατακριτική έκφραση εκ μέρους κάποιας κοινωνιολόγου η οποία θεωρεί σεξιστική τη θέση μου απέναντι στο γυναικείο φύλο με αφορμή ένα επεισόδιο από τις «αλληγορίες της Φυσικής»
Ενημερωτικά αναφέρω, ότι οι «Αλληγορίες της Φυσικής» δέχτηκαν εύφημη μνεία από το «Famelab» 2014 όπου παρουσιάστηκαν, υπό την αιγίδα του Βρεττανικού συμβουλίου καθώς επίσης έυφημο μνεία κατέκτησαν από τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια διδακτικής της ΟΕΦΕ 2014.
Έκτοτε παρουσιάστηκαν σε blogs διεθνούς εμβέλειας, σε διοργανώσεις «Η Φυσική μαγεύει», δημοσιεύτηκαν σε επεισόδια στο περιοδικό της ΕΕΦ «Physics News» καθώς επίσης, επεισόδια παρουσιάστηκαν σε «Famelab» επόμενων ετών 2015 - 2016 - 2017. Σε κάθε περίπτωση επιδίωξη ήταν η εκλαΐκευση της Φυσικής ώστε να επικοινωνηθεί η επιστήμη και στους μη ειδικούς γνώστες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: